Ti cikinek tartjátok ha valaki még sosem próbálta ki a
dohányzást mert úgy gondolja igen is káros a
szervezetre, túl sok pénz megy el rá, büdös is és nem
tartja szükségesnek?
Régen más volt:az emberek kultúráltan dohányoztak-nem fújták más arcába a füstöt,megkérdezték társaságban,rágyújthatnak-e,tudták hol illik rágyútjtani és hol nem.
ma már nem így van,szanaszét dobálják a csikkeket,stb.nem is csodálom hogy egyre több helyen tiltják.
Én még emlékszem hogy oviban ahová jártam voltak hamutatrtók a folyosón,kórházak egyes részein,és mégse úszott minden a cigifüstben,mig nem tiltották,addig nem tudtunk beülni sehová az utóbbi időben meginni valamit,mert tömény füst volt az adott hely....szoval CIKI A CIGI!
2012. febr. 2. 14:42
12/24 A kérdező kommentje:
Meg a dohányzók többsége hamarabb halnak meg :/ Ha jól tudom rákot okozhat a cigi. Illetve sárgítja a fogakat akárcsak a kávézás,na mondjuk én kávét sem iszom mert véleményem szerint az is büdös meg nem lehet valami jó íze. Persze sokak élni sem tudnak kávé nélkül főleg reggel munka kezdés előtt mikor álmosan felébred az ember hajnalban. Azt mondom napi 2 csésze kávé oké. De ismerek olyan nőt aki mondhatni nem tud élni se a kávé se a dohányzás nélkül. Naponta legalább 4-5 x iszik 2 dl-es pohárból kávét és nála a dohány is fél napig tart. Alig van pénze sajnos-ez miatt nem ítélem el,hanem az miatt ítélem el mert van egy fia és egy kislánya,a fia tartja el,albérletben laknak és ilyen "szennyt" szív el pillanatok alatt. :S Nem hogy inkább dolgozna és a családját próbálná eltartani vagy ilyesmi.
13/24 A kérdező kommentje:
14:39-es válaszoló: Nem veszekszek. Miért akarnék veszekedést kirobbantani? :O Én csak feltettem egy kérdést illetve leírtam a véleményemet és hozzászóltam az előttem lévőknek a válaszára. Ebben mi a rossz? Ebből az jön le nekem,bocsánatot kérek ha tévedek,hogy te dohányzol és sértegetem ezzel a környezetedet. 14:42-es válaszolónak: Igazad van! Sajnos az idő során minden változik,most bejött 2012 is... Mondjuk Pécsen ahonnan mennek a távolsági buszok a végállomásról ott is ki van rakva egy ideje a tilos a dohányzás tábla,még is sokakat látok akik dohányoznak. :/
Én is így vagyok vele. Lassan 19 éves lány vagyok és soha nem próbáltam ki, egyszerűen nem érdekel, nem is érzem azt, hogy kellene.
Pedig a szüleim cigiznek és 1-2 barátnőm is (amúgy ez még érdekes, hogy legtöbb barátnőm nem cigizik :D )
2012. febr. 2. 14:50
15/24 A kérdező kommentje:
addig örülj ameddig nem szoksz rá a dohányzásra. Nekem mindig azt mondogatja nevelőapám hogy az én koromban ő is úgy vélekedett a cigiről ahogyan most én. Aztán mi lett belőle? Későbben ő is rászokott. Majd jó pár év múlva leszokott róla kis időre,de aztán újra visszaszokott rá. Azt mondja mindig nekem hogy ha akarna bármikor letudna szokni. De hogy miért nem teszi? Mert az a kifogása hogy mert anyum is dohányzik és leszokik ha ő is. Na erre várhatok akkor sok sok időt...
Nem ciki! Valóban nem érdemes rászokni. Régen én is hozzád hasonlóan gondolkodtam sokáig, de később kipróbáltam és sajnos rá is szoktam. Kívánom, hogy kitarts a mostani hozzáállásod mellett! Én is le akarok szokni. 31F
2012. febr. 2. 19:04
nem ciki, de engem az a része idegesít, amikor valaki, aki soha életében nem cigizett, kioktat egy cigiző embert...:D évekig cigiztem, és mikor valaki leszólt a cigi miatt, és kiselőadást tartott, úgy, hogy ő nem ismeri hogy milyen egyáltalán, az nekem ne magyarázzon.
Én 3évig cigiztem, nemrég hagytam abba:) Tényleg hülyeség.
2012. febr. 2. 19:20
Rendben, nagyon ügyes kislány vagy, de amiért a suliban cikiznek a többiek, ne itt várj támaszt, meg ne itt provokálj vitát. Nincsen benne semmi ciki, én is cigizek, de szerintem jól teszed, hoyg te nem szívod. Ki próbálni se nagyon érdemes, mert nekem a legelső szál annyira bejött, hogy meg is vettem másnap az első dobozomat(kék dunhill). Viszont ha te az a típus vagy aki direkt odamegy a bagósokhoz, hogy "sziasztok hogy vagytok, ez nagyon káros le kéne szoknotok hablalbalnblbalbla vvzsófikarágógumivagyok" akkor dzs, anyád, meg is érdemled". Egyébként ez csak általános iskolában szokás, talán még a gimi elején, hogy ezzel felvágunk.
2012. febr. 3. 18:38
19/24 anonim válasza:
én elítélem azokat az emebreket, akik megismerés nélkül ítélnek el dolgokat... amig nem probalsz ki valamit és nem tudsz meg rola mindent, ne ítélkezz fölötte. a kipróbálásnak semmi köze a használathoz, ezáltal egy kipróbálás "egésséges". mert semmi bajod nem lesz ha kiprobalod, nem olyan mint egy drog. annak büdös aji nem szívja. Ha ilyen passzívan állsz hozzá az a te dolgod. de el kell fogadnod hogy 2 millioan szivják hazánkban. nem ciki, de én nem lennék rá büszke. szerintem jo dolog, de a világért sem szoknék rá !!
2012. febr. 4. 23:25
Nem old semmiféle feszültséget.Ugyanugy mint bármely más drog,megszünteti az önmaga által okozott elvonási tüneteket.Minden dohányos ezt érzi ugy,hogy megnyugtatja őket.Valójában azonban csak feszültséget kelt,amit a következő cigaretta enyhit egy kis időre,majd ujboli feszültség,s ez igy megy körbe körbe.Amig el nem dobod örökre.
2012. febr. 5. 15:55
Kapcsolódó kérdések: