Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit tegyek, szeretnék leszokni...

Mit tegyek, szeretnék leszokni. Ti hogyan csinálnátok?

Figyelt kérdés

marihuánát fogyasztok..

szeretnek leszokni a róla de nem megy.. mennyire káros a fogyasztása?

okoz maradandó károsodást? későbbiekben lehet ebből gondom?

a szüleimnek nem merem elmondani mert kiakadnának.. de egyedül nem tudok leszokni.. már próbáltam...

2009. máj. 31. 13:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Csak akarat kell hozzá! Úgy látszik neked nincs elég!
2009. máj. 31. 13:15
 2/14 anonim ***** válasza:
53%

Én 16 évesen kezdtem barátkozni a dzsangával és 2 évvel később szoktam le.

Rajtam mondjuk segített, hogy nem igazán szerettem a hatását, sokszor volt "parázós" élményem - inkább akkor már kulturált iszogatás.

Tudod, mit csinálj? Egyszer menj le úgy a haverjaid közé, hogy ők be vanank tépve, Te meg nem! Tölts velük pár órát - fárasztani fog, hogy milyen idióták, és valószínűleg elgondolkozol rajta, akarsz-e ilyen lenni.

A fogyasztása abban az értelemben nem káros, mint a kemény drogoké. Inkább pszichésen hat negatívan. Ha csak tépsz, és nem speed-del kevertet például, hanem simát, akkor én káros testi hatásról nem tudok. (Inni sem tanácsos rá!) Viszont ha sokat csinálod, nagyon rákattansz, beszűkül az érdeklődésed, a személyiséged, és olyan leszel ,mint egy régi ismerősöm, aki másról se tudott beszélni, mint hogy milyen "élménye" volt legutóbb, meg milyen "pipszit" vett. Egy másik rendszeresen szívó fiú haverom meg arról panaszkodott időnként, hogy nem áll föl neki.

Káros hatása még abban merül ki, hogy nagy sz.rban vagy, ha elkapnak vele a rendőrök.

Mivel testi függőséget nem okoz, ha elmégy orvoshoz, nincs olyan gyógyszer, amit felírhatna Neked, amivel segít leszokni. Max. pszichológushoz küldenének el. Ha ismersz egy jó szakembert, megpróbálhatod, de szerintem menni fog egyedül is.

Hasznos, ha van valami tevékenység, ami fontos Számodra, ami leköt, hoyg adj magadnakm valamit "helyette". Egyik haverom pl. akkor vesztette el az érdeklődését a fű iránt, amikor beállt gitározni egy zenekarba.

2009. máj. 31. 13:24
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Keress magadnak valamilyen értelmes elfoglaltságot, és kerüld a füvezős társaságot. mióta csinálod? ha csak pár hónapja, nem lesz olyan nehéz abbahagyni.
2009. máj. 31. 13:49
 4/14 anonim válasza:
egyszeru: averziv terapia amely a pszichoterapia egy resze, erdeklodj a pszichologusodnal
2009. máj. 31. 13:55
 5/14 anonim ***** válasza:
1 ismerősöm 10-12 éve füvezik rendesen.Ez azt jelenti ha van kesh akkor reggel 1 ,ebédre 1 vacsira 1 munka előtt- közben 1 ,szex előtt 1, alvás előtt1...:) A rendőrök ha elkapnak max elterelésre küldenek ami annyit tesz, fél évig nem gyújtasz rá a para miatt. Nekem sikerült abbahagyni 2 év után mert babát vártam. Ha csak 7 végén csinálod a haverokkal az még nem olyan nagy baj, mert rengetegen vannak így., de gondolj bele sokba kerül! mennyi mást vehetnél 2000-2005 ftból!!! Amúgy talán más társasággal kellene mozognod...
2009. máj. 31. 17:26
 6/14 anonim ***** válasza:
2009. máj. 31. 17:35
 7/14 A kérdező kommentje:

hát már két éve foglalkozom ezzel... (most 17 vagyok)

és a barátaimat nem szeretném emiatt elkerülni mert szinte majdnem az összes benne van ebben.. úgy szeretnék leszokni hogy nem veszítem el őket..

pszichológus? ezen még nem is gondolkodtam..

de mit mondjak anyámnak? miért akarok pszichológushoz menni?

amúgy köszönöm szépen az eddigi válaszokat :)

2009. jún. 1. 10:17
 8/14 anonim válasza:

talan megemlitheted anyukadnak, hogy aggodsz potenciazavar miatt ami amugyis bekovetkezik ha nem szoksz le...es szeretned privatban atbeszelni a dolgot egy pszichologussal, aki azert van hogy meghallgasson es hasznos technikakkal orvosolja a bajt

rengeteg uj baratot lehet szerezni akinek mas elfoglaltsagai vannak minthogy kart tegyen a memoriajaban, a tanulasi kepessegeiben, a szexualis zavaraiban, a beilleszkedesi zavaraiban es egeszsegesen akar elni, sportolni es ismerkedni partnerekkel akiknel elsodleges a fittseg es az egeszseg...semmi vonzo sincs egy szetszivott arcon ahogy nem lehet kovetni mit beszel, beleivodik a borebe a szag, oli az agysejtjeit, feledekeny es fogy az oxigen a verebol...hidd el!

2009. jún. 1. 18:56
 9/14 A kérdező kommentje:

és egy pszichológusnak kell fizetni vagy hogy van ez?

és milyen gyakoriak a beszélgetések?

anyunak muszáj tudnia róla?

2009. jún. 1. 21:59
 10/14 anonim ***** válasza:

Semmiképp ne menj szerintem iskolapsziho..hoz, mert nem bizti, hogy jó titoktartó. Szerintem keresd fel a területileg hozzád tartozó "drogambulanciát".Persze először telefonon érdeklődj és ne otthonról, vagy mobilról hívd. Nálunk a kék kocka nevű szervezet működik, egy fiatal csajszi vezeti, már beszéltem vele hasonló ügyben megértő és tud segíteni. Esetleg eljárhatsz elterelésre megfigyelőként, úgy voltam én is...

[link]

2009. jún. 2. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!