Az miért van, hogy ha egy bagós tilosban bagózik és rá merek szólni, akkor MINDIG neki áll feljebb, mintha neki lenne igaza? Miért nem bírnak a bagósok a tiltot hely ajtajátol 2-3 lépést arrébb állni?
Kicistmár idegesítő, hogy bárhol bagóznak a tiltást jelző tábla mellett, s ha rájuk szólok, akkor még ők ketdenek el bugriskodni.
(Nem a kérdés provokatív, hanem a kiváltó ok!)
Miért kell nekik ott az ajtóban pöfékelni? Nehéz az a plusz 2-3 méter?
Persze, hogy nehéz, ha tahókkal áll szemben az ember.
És hiába a szabályozás, ha nem áll mögötte végrehajtó szerv. Ha szólsz, akkor örülhetsz, ha meg nem vernek.
Van rosszabb: pl a Vértes Volán 1-2 járatán meg a zárt buszban bagózik a sofőr, rá az utasokra. Na ilyen emberanyaggal nem is lehet csodálkozni.
Minap utaztam vonaton, kabinba beült egy nagydarab férfiú
és:
"Zavar, ha rágyújtok? Na, mindegy nem érdekel"
Ennyi. Aztán persze a kalauz megbüntette, hőbörgött össze-vissza és nekem panaszkodott, én meg mosolyogva felálltam és átültem egy másik kabinba.
Mondjuk nekem a legtöbb dohányos ismerősöm betartja a szabályokat.
de a kérdésnek sincs semmi értelme, mivel attól még hogy itt kiadod magadból a dühödet, nem fog változni semmi.
Én amikor dohányoztam, odafigyeltem az ilyen jellegű problémákra, és legtöbb dohányos ismerősöm is ilyen. Nem álltunk meg még utcán sem cigizni, mert a járókelőket zavarta volna, hanem valami nagyobb téren álltunk meg, ahol nem zavarunk senkit és semmit. Én már azóta nem dohányzotam, engem is zavar, amikor a buszmegállóban valaki pont úgy áll, hogy még a szél is felénk fújja a füstöt, és mióta leszoktam, engem is zavar, de hidd el, hogy nincs összefüggés a dohányzás és a bunkóság között, mert van sok értelmes, kulturált dohányos, és van sok bunkó paraszt ember cigi nélkül is.
"Ha a nemdohányzó korlátolt, bunkó, attól még nem mérgez másokat."
Azért ez nem éppen helytálló kijelentés. Mi van azokkal, akik a bacijaikat szemrebbenés nélkül az arcodba köhögik, köpik akár zsúfolt járműveken, vagy bárhol másutt? Tehát ez a szabvány ellenreakció nem jött be.
Összességében irigyellek, hogy neked csak a primitív dohányosokkal van bajod, engem sokkal többféle dolog irritál, és most csak az emberi együttélés szabályait súlyosan megszegőkről beszélek, és természetesen ebbe beletartoznak a bunkó dohányosok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!