Leszokás után tényleg nagyobb a rák kockázata?
Tüdőrákot bárki és bármikor kaphat,ez nem függ a cigizéstől,még ha ezt állítják is. Sokan halnak meg tüdőrákban,akik soha nem cigiztek.
A cigizés csak növeli a rák kockázatát.
Te itt valamit összekeversz. Ha dohányzol akkor nagyobb a kockázat ez logikus.
Ha nem dohányzol a kockázat megvan de kevesebb, mert ha körülötted cigiznek akkor ugyanúgy beszívod a füstöt igaz kevesebb mennyiséget de beszívod másrészt ha néha néha elszívsz 1-1 szálat akkor is beszívsz egy nagyobb füstmennyiséget amitől szintén megvan a kockázata a dolognak.
Tényleg lehet tüdőrákot kapni dohányzás nélkül is, csak jóval kisebb eséllyel.
Ahogy egy hatszáz lelkes falu földútján is elüthet egy autó, de ha Pesten a Nagykörúton rohangálsz a piros lámpánál, ott azért könnyebben megtörténik. És még ott is van, aki megússza.
tudom, de másról van szó :D én hallottam több embertől is (nem orvosoktól, szóval semmi komoly), meg itt is olvastam olyat, hogy "ha leszokok, rákos leszek"
és hogy ennek van-e valami alapja
de akkor ezekszerint nemigen van :D
de, te kampányolsz mindig a cigi mellett :D Vagy magadat nyugtatod ezzel, vagy valamelyik dohánygyárnak dolgozol, azt nem tudom.. nem mondom, hogy nem lehet igazad, de mindenesetre egy orvost kérdezek meg inkább.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
"Leszokás után tényleg nagyobb a rák kockázata?"
IGEN!
Ezért nem szabad leszokni a bagóról,cigi for ever!!
A gond ,hogy nem fizetsz több tb-t mint én,ab ovo
eltartalak mint (MÁR!!)nem dohányzó ember....
csövi... :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!