Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 5 éve dohányzom. Most szoktam...

Sziszi001 kérdése:

5 éve dohányzom. Most szoktam le. Normális amit érzek?

Figyelt kérdés

Elég erös dohányos voltam, nagyon kikészültem ha nem gyujthattam rá (feszültség, idegesség, mindenbe belekötöttem, pánikoltam).

1 hete nem gyujtottam rá. Igazából nem is akartam leszokni, de amikor szivtam egyre nehezebben kaptam levegöt és ugy éreztem hogy megfulladok. Szoval már egy hete 1 szalra se gyujtottam rá és nincsenek ilyen tipikus elvonási tüneteim.

viszont sokszor megszédülök meg nagyon rossz a közérzetem. Sokszos olyan mintha beadtak vna vmi nyugtatot és ellennék kábulva.

19/l

2012. jan. 9. 18:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kitartás, ilyen szédülés a páromnál is volt el első két hónapban. A rossz közérzetet nem tudom.
2012. jan. 9. 18:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez is az elvonási tünet egy formája szerintem. Próbáld ki, hogy olyankor iszol egy nagy pohár vizet, és mellé a mély, egyenletes légzést néhány percen keresztül.
2012. jan. 9. 18:10
 3/11 anonim ***** válasza:
64%

normális, am ezek az elvonási tünetek..

Pontosabban a vérnyomásod most kezd magához térni és visszaállni, de NE HIDD? HOGY LESZOKTÁL CSAKMERT EGY HETE NEM GYÚJTOTTÁL RÁ!

A teljes leszokáshoz legalább EGY év dohány, és nikotinmentesség kell!!

Ha egy évig kibírod egyetlen szál nélkül is, akkor már büszke lehetsz magadra, hogy leszoktál, mert többé az életben nem akarsz majd rágyújtani!

Én 3 évet dohányoztam, és 7 éve "tiszta" vagyok!

Fejben próbálj meg úgy tekinteni a dohányzókra mint az akaratgyenge, függő selejt emberekre, sok erőt fog adni a leszokáshoz, és mindenképpen kerüld 4-5 hónapig a cukros ételeket, sütiket, és a szénsavas italokat is!

Ugyanis ezek íze, és érzete, valamiylen szinten emlékeztetni fog a dohányzáskor érezhető mellbevágó érzésre aminek következményeként rá akarsz majd gyújtani!

Midnen olyan dolgot kerülj el, és iktass ki ami arra késztet, hogy rágyújts, legyen az egy film, vagy kép vagy zene, vagy akármi!

Sok sikert!

2012. jan. 9. 18:13
 4/11 anonim ***** válasza:

am ami ezután következik kb 1-2 hét múlva az az lesz,hogy felfigyelsz majd arra, hogy újra rendesen érzed az illatokat, és az ízeket!

Előző voltam..

2012. jan. 9. 18:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást! :)
2012. jan. 9. 18:18
 6/11 A kérdező kommentje:
Ami még nagyon aggaszt, hogy nem nőtt meg az étvágyam, sőt inkább kevesebbet eszem és nem is kívánom ugy mint azelött...:S
2012. jan. 9. 18:36
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
én 3napja nem gyújtottam rá (pénteken még elment egy dobozzal, szombat óta semmi), és ma nekem is feltűnt, sokkal erősebben éreztem az illatokat :D tök durva :D
2012. jan. 9. 18:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Ami még nagyon aggaszt, hogy nem nőtt meg az étvágyam, sőt inkább kevesebbet eszem és nem is kívánom ugy mint azelött...:S
2012. jan. 9. 18:45
 9/11 anonim ***** válasza:
én sem eszek annyit mint azelőtt. mondjuk szerintem én azért nem, mert régebben nagyonjóllaktam, szívtam rá 2-3cigit, és úgy kész volt a kajálás, mostmeg óvatosabban eszek, nehogy teltségérzésem legyen, mert akkor megkívánnám a cigit :D de neaggódj, vissza fog térni a jobb étvágy is:)
2012. jan. 9. 18:48
 10/11 anonim válasza:

Ügyes vagy nagyon, így tovább, ha sikerül nagyon büszke lehetsz magadra!

Sajnos ez normális, én lassan egy éve, hogy abbahagytam és mindig mikor eszembe jutott, hogy "na még egy utolsó doboz aztán tényleg..." arra gondoltam, hogy most a nikotin diktál nekem, és nekem nemfog semmiféle mocskos vérméreg diktálni! És, hogy egy gyenge ember vagyok ha ezt hagyom! Ezek a gondolatok segítettek sokat, ma már rá se gondolok, hogy rágyújtsak.

20/f

2012. jan. 11. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!