Mi értelme tönkretenni egy jól működő rendszert? (Középiskola)
Itt a középsuliban az ide járók kábé hatvan százaléka dohányzik. Én is, több barátnő, ikertesóm, húgom, Tanárok is többen. Egész eddig volt dohányzó a diákoknak (nekik papíron csak 18 felett, de ha volt idősebb ismerősöd, aki dohányzott, a tanárok elnézték, ha mentél vele), tanároknak külön. Most van ugye ez az új törvény és meg lett szüntetve mind a kettő.
Annyit értek el vele, hogy mostantól a vécébe járunk cigizni. (Meg annyit, hogy a fiúkkal nem cigizhetünk együtt-igaz ez erősen lányos suli és a fiúk közül csak egy-ketten szívják, amúgy is.) De egy embertől nem hallottam, hogy le akarna szokni. Ellenben az ofőnk már háborgott a héten, hogy úgy érzi magát, mint egy diák, hogy lassan már húsz év tanítás után a vécében kell lassan cigiznie. Ezen persze röhögtünk, de nem is annyira vicces...
Nekünk se jó érzés, hogy ott fogunk füstölni olyan lányok előtt, akik nem is dohányoznak, csak pisilniük kell.
Felmerült közöttünk diákok között, ilyen javaslat, hogy minden folyosón két vizesblokk van, egyezzünk meg, melyiket mire... Na de ez is nagyon erőltetett.
Ennek lesz visszatartó ereje a politikusok szerint?
Nem hiszem, mert minden megy tovább, tegnap a vécéajtó előtt nekem, egyik barátnőmnek plusz húgomnak beszólt röhögve az egyik tanár "Mentek pisilni?" "Igen, tanár úr :D" "Jó, azért öngyújtót vigyetek!" és röhögött.
Volt külön dohányzónk, aki nem akarta szagolni, az nem ment oda. Ez volt a legjobb rendszer! Minek kellett ezt elszúrni...
Szuper iskolában tanulhatsz! Igazi liberális gondolkodású tanárokkal megspékelve! Én már nem csodálkozok semmin. Én ezek után azon sem csodálkoznék ha a füvezést is megengednék! Nekem a szüleim, tanáraim a példaképeim voltak. A virágzó kommunista eszében is volt vaskalaposság,szidtuk is eleget ezt a korszakot,de nem volt ennyire elvetemült az akkori ifjúság.
Én eddig azt hittem, hogy egy középiskola, vagy gimnázium a ifjúság nevelése és oktatása szempontjából mérföld kő a mai szakmunkásképzőhöz viszonyítva ahová köztudott, hogy a legalja népség kerül(tisztelet a kivételnek!) ahol életvitelszerűen megtanulnak inni, cigizni, drogozni a tanulók, de úgy látszik tévedtem. Írásodat leszűrve igen is vannak alja középiskolák is! Szerencsére az én fiam nem ilyen gimnáziumba került! Ott az iskola egész területén tilos a dohányzás! Még a tanároknak is!
Szia!
Hiába érthet egyet vele az iskola, hogy jelöljenek ki dohányzóhelyet, nem kockáztathatják meg a több milliós bírságot és hivatalosan ilyen döntést sem hozhattok, hogy hol lehet cigizni és hol nem. Mondok neked egy hasonló jó történetet, én egy egyetemi koliban lakok, itt volt minden szinten dohányzó, szellőztető rendszerrel, külön szobában, ezt is megszüntették és a törvényben foglalt 5 méteres távot kissé figyelmen kívül hagyva kb. 15 méterre egy tér közepére tették a dohányzóhelyet. Szerinted -20 fokban, hóban, esőben, fagyban mindig lesz az embereknek kedve kimenni? (én nem szívom, szóval csak látom az embereket) Meg gondolj bele, hogy mondjuk valakinek kb. 40 percenként ki kell menni az ötödik emeletről és nem kis díjat fizet érte, hogy itt lakjon és semmilyen korábbi utasítás vagy jelzés nélkül egyszer csak megszüntették náluk al ehetőséget.
Annyit tudok tanácsolni, hogy próbáld ki az elektromos cigarettát, ízre hasonlít, de nem ugyanolyan, a nikotinéhséget csökkenti, kevésbé káros és esetleg leszokhatsz vele. Ha nem akarnál, suliban az, amúgy pedig otthon, utcán szívhatod a rendeset, ha érdekel, tudok adni hozzá linket, fórumot, hogy hol érdemes vásárolni. (segítettem már másnak is). amennyiben ilyen előítéleted van, hogy kb. 20-30 ezer, nem, rendeltünk már erős akksit 5000-ért, néhány patrontn és folyadékot, úgyhogy ilyen 8-9000-ből elég pöpec készlet állt össze.
Kitartás hozzá. Valamint még annyit, hogy a jelenlegi problémák mellett (munkanélküliség, szegénység, közbiztonság, hitelválság, leminősítés) nem feltétlen ez a politikusok legnagyobb problémája. Ők annyit látnak benne, hogy kellemetlen, kevesebben fogják szívni, egészségesebbek az emberek, de nem törődnek azzal, hogy ez számukra milyen következménnyel jár...
Remélem, valamennyire használható tanácsot tudtam adni.
20/F
Az meg sem fordul a fejedbe, hogy kibírd azt az 5-6 órát füstölés nélkül?
Gondolom nem...
Én is anno egy lányiskolába jártam (fiúként) és nálunk is a WC-ben cigiztek a fiúk - egész addig amíg "meg nem beszéltük". Érdekes, utána kibírták...
Az elektromos is lehet, hogy jó ötlet, köszönöm. Itt igazából nem is arról, van szó, hogy kibírom-e azt az öt-hat órát (általában több), hanem engem inkább a törvényalkató butasága dühít fel. Hogy ez a rendszer MŰKÖDÖTT, cigiztünk a "helyünkön", aki nem akarta beszívni, nem jött oda.
Tegyük fel, hogy megállomés nem gyújtok rá szünetben, mindenki úgy sem bírja ki. A dohányos úgy érzi meg van alázva, amiért el kell bújkálnia (utoljára általánosban cigiztem a vécén), aki meg vécére megy, úgy érzi ő nem a füstbe akart jönni). Hogy lehettek ilyen rugalmatlanok, tényleg egy működő rendszert rúgtak fel.
Amúgyy kedves utolsó félreértettél, ez nem lányiskola, rendes középsuli, csak az ide jelentkezők/felvettek kétharmada lány. Passz, hogy miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!