Szerintetek nem képmutató dolog ez a dohányzásos törvény? (nemdohányzóként kérdezem)
Én dohányzóként is üdvözlöm ezt a törvényt csak nem ilyen formában. Persze buszmegállókban aluljárókban ne lehessen, dohányzóként megértem hogy ne füstöljek valaki orra alá, a törvény behozataláig sem gyújtottam rá buszmegállóban ha nemdohányzó ember volt még ott, ha kellett odébbmentem jópár métert míg elszívtam, játszótéren pedig meg sem fordult a fejemben. De miért nem lehet kötelezni a vendéglátóst hogy hozzon létre elzárt dohányzó és nemdohányzó részt. És mindenki eldöntheti ki hová ül....
Biztos szép tiszta környezetünk lesz hogy kiszorítanak az utcára és lesz jó néhány igénytelen dohányos aki majd a csikket nem képes a helyére kidobni. És kinek a feladata lesz összeszedni az üzlet környékét? Hát persze hogy az alkalmazotté. Mennyivel lesz jobb egy nemdohányzónak csikket sepregetni, szedegetni?
Szerintem azt szeretnék,hogy leszokjanak az emberek.
Akik hozták és jóváhagyták, azok betartják vajon?
Én cigizek, de még a nemdohányos barátaim többsége is álszentségnek, sőt őrültségnek tartják ezeket a dohányellenes intézkedéseket.
Én pl. soha nem gyújtok rá olyan helyen, ahol többen vannak körülöttem, amíg a BKV megállóiban nem volt tilos a cigi, ott sem nagyon szívtam. Az utcán pedig nem hajítottam el a csikket jó néhány bunkó paraszt dohányossal ellentétben, hanem kerestem egy kukát. Ha megláttam, hogy valaki csak úgy vagányan elpöccinti a csikkjét, bennem is forrt az epe.
Nem értem, hogy a kocsmákban és az éttermekben miért kellett betiltani a cigit. A kajáldákban nagyon jól el volt szeparálva a dohányzó és a nemdohányzó rész, senki nem is hőbörgött. A kocsmában pedig még ennél is értelmetlenebb dolog volt betiltani...ezzel az erővel szerintem a piát is betilthatnák, véleményem szerint az jóval több kárt okoz a szervezetben, mint a dohány, a mentális egészségről nem is beszélve. Persze nem azt mondom, hogy a bagó egészséges! De attól nem legalább nem lesz hülye az ember. Cigi miatt még nem láttam családokat szétesni, házasságokat, kapcsolatokat tönkremenni, egzisztenciákat összeomlani. Ehhez képest a kormány favorizálja a pálinkafőzést, hadd legyen még hülyébb a magyar!
Kampányolnak összevissza a cigizés ellen, de alkoholizmus-ellenes propagandával még sehol nem találkoztam! Mitől jobb egy magát atomrészegen összeh*gyozó-f*só-hányó öntudatlan ember, mint egy dohányos?
Ez az intézkedés egy mocskos, álszent dolog. Kíváncsi vagyok, hogy az illetékesek mindegyike egy antidohányos egészséghuszár vajon...?
27/L
Ha leszokna mindenki, milyen adót vetnének vajon be? Egy csomag dohány kb 200ft-ból kijön. Vajon ha 900ft lesz kiveszi meg.
A nemdohányzók sem fognak jól járni, mivel a kieső pénzt ők is fizetni fogják.
A környezetet szennyezni nem fogják, és mégis sok rákos beteg lesz, a buszmegállókban várakozók szívják továbbra is a legrákkeltőbb dízelmotoros buszok kipufogógázát. Azonkívül a sok jármű okozta mocsokról a belélegzett porról ne is beszéljünk. Talán ezért tartom furának, hogy az utcán nem lehet dohányozni.
Az étteremben tényleg nem való rágyújtani. De a klimó, az enyhén túlzás.
Igy aki ezeket a törvényeket hozta, biztos azt hiszi, hogy a dohányosok nem látnak.
Még valami, nem illik más pénztárcájában turkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!