Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hatással lehet az emberre,...

Hatással lehet az emberre, vagy semmi sem történne?

Figyelt kérdés

ha valaki nem elszívná a cigit,hanem "kiszedné" belőle a dohányt és megenné...akkor mi lenne?

tudom idióta ötlet,nem akarom megcsinálni(szívni szerintem jobb)

de kíváncsi vagyok

előre is köszönöm a válaszokat

2011. dec. 27. 19:22
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

A legtöbb embernek 1-2 cigiben lévö nikotin mennyisége halálos, ha az emésztörendszerbe kerül. (Régebben voltak nikotinos permetezöszerek, de mivel sok baleset meg gyilkosság történt velük, ezért betiltották ezeket). Elöfrodulhat, hogy valaki túléli ezt az adagot, de nem biztos, és elég kellemetlen halálnem, mert a tudat megtartása mellett a légzöizmokat (is) megbénitja, így az illetö átéli, hogy megfullad.

A cigizés során a nikotin nagy része nem kerül a szervezetbe, és ami bejut, az sem hat annyira, emrt tüdön keresztül kevésbé szívódik fel.

2011. dec. 27. 19:27
 2/6 A kérdező kommentje:
szval ha "megeszi" valaki az veszélyesebb?
2011. dec. 27. 19:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor (mivel ismételni nem akarom) idézném az előzőt:

"A legtöbb embernek 1-2 cigiben lévö nikotin mennyisége HALÁLOS, ha az emésztőrendszerbe kerül".

Tehát, amennyiben a halál veszélyes, úgy: igen, veszélyesebb!

2011. dec. 27. 19:42
 4/6 anonim ***** válasza:
A véráramba kerülve halálos a dohányból vegyileg kivont nikotin.
2011. dec. 27. 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:

6 évesen, akkori fejjel poénból megettem az édesapám dohányát, amiből sodorta a cigarettákat. Illetve, körülbelül három körömnyit ettem. Semmi bajom sem lett...

De nem szabad úgy fogyasztani, mint a párizsit!

2011. dec. 31. 01:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Elfogyasztásra nem alkalmas, de bagózásra igen.

Ami azt jelenti, hogy megrágod a dohányt de nem nyeled le!

Régen ezt a matrózok csinálták a hajókon, mert tiltott volt a nyílt tűz.

2015. ápr. 12. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!