A vizipipa fertőzi a tüdőt?
"Nagy az Isten állatkertje!",tartja a mondás,és ez most be is igazolódott! :D
(ezt azokra értem,akik azt írták,hogy ugyan olyan káros,mint a cigaretta.)
Hogy a kérdésre válaszoljak,pontos,hivatalos adat nincs erről.
De annyit tudni lehet,hogy kátrány nem keletkezik benne,legalábbis annyi,mint a cigiben biztos,hogy nem,hisz
a vízipipában a dohányt nem égetjük,csak forró levegőt szívunk át rajt. (Kátrány nem csak a dohány égetéseskor,égetésével keletkezik,hanem minden elszenesedő anyagnál.)
Minek következtében nikotin ugyebár válik ki a dohányból,se az is kevés,hisz a vp. dohányt átmossák vízzel,mielőtt ízesítik.
És ugyebár vízben remekül oldódik a nikotin,amely bár nem karcinogén anyag,de amellett nagyon veszélyes!
És ugyebár a cigaretta füstje tűz forró,és emiatt a nagyon forró hőmérséklet miatt válnak ki a rákkeltő anyagok(emiatt IS!),amik a vízipipánál nem tudnak,hisz rögtön a dohánytölcséren átjutott forró levegő hűlni kezd,a víz hűtő hatásáról nem is beszélve.
14/F
Képzeld olvastam,és lehet,hogy egy picivel jobban értek hozzá,mint te.
Tudod utánaolvadtam,és érdeklődtem a kémiatanártól.
Ő szerintem egy kicsivel jobban ért hozzá,tán meg is haladja a te nagy szaktudásodat.
"Jóhogy azt olvasok hogy nem tartalmaz kátrányt, mivel az a szén égésével keletkezik. És xD"
"Amit írtál bizony sok baromág van, egyik nagyobb mint a másik!"
Hány éves vagy?
Egyeltalán magyar?
Inkább tanulj meg írni,ahelyett,hogy itt osztod az észt!
Szánalmas,még írni sem tudsz,de azért itt jár a szád.
TANUL MEG ÍRNI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!