Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nem tudok leszokni a dohányzás...

Nem tudok leszokni a dohányzásról. Nap 2 dobozzal szívok el naponta. Tudom hogy rengeteg de ha nem szívom el ezt a mennyiséget minden hülyeség rám tör Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
2011. dec. 4. 05:34
 1/10 A kérdező kommentje:
*Napi
2011. dec. 4. 05:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Elgondolkodhatnál pár dolgon:

1. Mennyibe kerül havonta, mennyibe kerül évente, és mennyibe került az UTOLSÓ 5 évben (és mi mindent vennél abból a pénzből, ha most az a zsebedben lenne)

2. Milyen büdös a hajad, a ruhád, az egész lakásod.

3. Miért nincs önkontrollod, miért vagy akaratgyenge ("minden hülyeség rámtör" - ez olyan tipikus gyenge-jellemre utal, bocs)

Amit tenni tudsz: segítséget kérsz a leszokáshoz, vagy, ha mondjuk napi 5 szálra akarod csökkenteni - már az is eredmény lenne - de inkább KÉRJ SEGÍTSÉGET a leszokáshoz.

[link]

[link]

[link]

De van még sok hasonló oldal. Légy erős és kezdd el ma! Drukkolok! :)

2011. dec. 4. 06:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem tudok leszokni a dohányzásról.Csupán akarat kérdése,nem kerül semmibe.Bedumálod magadnak,vagy nem is akarsz.Olyan nincs hogy nem lehet,Ezt én jól tudom.
2011. dec. 4. 06:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Dehogyisnem tudsz leszokni.Nem akarsz.Ez két különféle dolog.Kereds meg a valódi motivációt,és ne áltasd magad.Ha nem jut eszedbe.hogy az előttem szóló okain kívül még miért is nem kellene dohányoznod,akkor azt az apróságot ne felejtsd el,hogy a tested teszed vele tönkre(abszolút)-az ugye meg nem kapható a boltban,mint egy újabb doboz cigi? Majd,ha levágják a lábad és ülsz a tolószékben(de sok ilyent látok,kórházban dolgozom)kicsit már átértékelnéd,hogy le akarsz-e szokni.A dohányzás nem csak tüdőrákot okoz,bár megfulladni kétségkívül a legszörnyűbb dolgok egyike,hanem mindenféle más szörnyű,visszafordíthatatlan betegséget.Nem szabad ilyesmivel áltatnunk magunkat,hogy dehiszen józsibá 98 éves koráig szivarozott aztán mégis attól halt meg,hogy fejére esett egy tégla.Legenda.A dohányosok rákban halnak meg,méghozzá hosszú szenvedések után, viszonylag fiatalon,mondjuk 60 éves korukban.
2011. dec. 4. 07:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem az elektromos cigi segített, már egy-két ezer forintért lehet kapni itt a neten.
2011. dec. 4. 07:56
 6/10 anonim ***** válasza:
29%
Először is arra kéne rájönni, miért is van neked szükséged a cigire. Majd ezt az okot megszűntetni. És akaraterő, nagyon sok akaraterő. Olyan nincs, hogy nem tudsz leszokni, csak nem akarod elég erősen.
2011. dec. 4. 08:34
 7/10 anonim ***** válasza:
66%
Én például rákbeteg vagyok-. Hogy szüntetnéd meg ezt az okot, ha ez miatt cigarettáznék? Ha ökörséget tudsz csak írni, inkább ne írj...
2011. dec. 4. 09:30
 8/10 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nem írtam ökörséget....

Sajnálom, hogy beteg vagy, de a válaszom a kérdezőnek szólt, nem neked. Mivel ő azt írta, "minden hülyeség rátör", bátorkodtam azt gondolni, hogy van valami olyan dolog az életében, ami miatt sokat stresszel és ezért dohányzik. Ha pedig nincs a cigi, előjönnek a dolgai. Ezért ebben az esetben az lenne a legjobb, ha megoldható, hogy az okot kellene megszűntetni, amiért dohányzik.

Egyik betegem pl. azért cigizett, mert ezzel nyugtatta magát, ha a párja felidegesítette, ami gyakran megesett. Miután más párt talált, sikerült leszoknia. Erre gondoltam.

Lehet, hogy félreértettem, mindenesetre akkor is ez a véleményem, bocsánat, hogy el mertem mondani.

Kérdező, egyébként a Moksa cseppeket próbáltad?

2011. dec. 4. 21:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Nézd, napi fél doboz még talán szódával elmegy, de már egy is baromi sok. Nem tudom milyet szívsz, gondolom pirosat, de ha mégsem, adok egy tippet. vegyél piros multit, aztán majd beáll a szervezeted, csak a végén nehogy abból is napi 2 doboz legyen. Ha van hozzá akareterőd akkor le tudod rakni, a testet legyőzi a szellem, ez köztudott.
2011. dec. 5. 12:46
 10/10 Rubyan válasza:

Én csak annyit mondanék, hogy nehéz leszokni a cigiről. Sokan azt hiszik, hogy csak akaraterő és ennyi (van akinek így is sikerül, grat neki), de ami mellett elsiklanak az az, hogy a nikotin nagyobb függőséget okoz, mint a kokain vagy a heroin, ezt nem lehet csak félvállról venni. A drogosnak is van elvonójuk, mert egyedül nem megy nekik.

Én egyébként e-cigit használok (persze erős nikotinnal), de legalább 3 hete nem gyújtottam rá az igazira. Az elektromos cigit ajánlom mindenkinek, olcsóbb is, nincs füst, bűz, kátrány! Kezdő szett már kb 2000-ért is van, amivel ki lehet próbálni. Sok sikert a leszokáshoz!

2012. febr. 8. 05:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!