Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Lehet füvezni lézeres látásjav...

Lehet füvezni lézeres látásjavító műtét után 1 hónappal?

Figyelt kérdés
2011. okt. 11. 09:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

Jajj hagyjátok már békén, de komolyan, kivagyok ezektől az álszent antifüvesektől. Azért este a sör nektek is becsúszik, nem? Vagy ti édességfüggők vagytok? Esetleg fanatikus egészségmániás sportolók? Mindenkinek van valami kattanása.

Idestova 10 éve spanglizom, van rendes, jól fizető (!) állásom, sportolok, alkoholt nem iszom egyáltalán, stabil párkapcsolatban élek, társadalmilag aktív vagyok (önkéntes munkát végzek) van hobbim, sokat vagyok természetben, és elszívok egy hónap alatt 1-2g-t. És akkor mi van?

Nem kell ennyire ráfeszülni a kérdésre, valami hülyesége mindenkinek van. Sokkal kevésbé káros mind emberileg mind társadalmilag, mintha inna.

2011. okt. 11. 15:22
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem lettem lelkileg függő, fordítva volt, előbb volt a problémám és amiatt próbáltam ki a füvet. Az elején nagyon utánaolvastam, mert én is tartottam a káros hatásoktól, de az infók alapján nekem az a kép állt össze, hogy a füvezésről nem bizonyították, hgy ártalmas lenne, viszont mindig is voltak és lesznek olyanok, akik elítélik a füvezést anélkül, hogy bármit tudnának a témáról. Az, hogy szemműtét után nem lehet csinálni bizonyos dolgokat, teljesen normális, pl. x hétig nehezet sem szabad emelni. Egyébként most kaptam választ az egyik lézerklinikától, miszerint 1 HÉTIG kell tartózkodni az izgatószerektől.
2011. okt. 11. 18:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Mellébeszélsz, ha nem vagy függő kibírsz nélküle kéthetet. Nekem ne a sódert nyomjad, tuomd hogy milyen, és tényleg kevésbé veszélyesebb mint az alkohol, de akkor meg ne írj ilyen marhaságokat mint egyel ezelőtt.
2011. okt. 12. 20:53
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem írtam egy fontos dolgot: a műtét utáni gyógyulási időszak (vagyis ameddig gyógyszeres szemcseppet kell használni) 6 hónap. Tehát persze, két hetet simán kibírok. Azt szeretném tudni teljesen biztosan, hogy meg kell-e várni a 6 hónapot, vagy csak az első 1-2 hét a rizikós.
2011. okt. 13. 00:25
 15/17 anonim ***** válasza:
nem álszent füvesek vagyunk hanem értelmes emberek. ennek mi a fa** értelme van hogy ide irogat a SENKIHÁZI?!
2011. okt. 15. 02:27
 16/17 anonim válasza:

Én megértem ha valakinek az életstílusába beletartozik az ilyesmi. Sokkal kevésbé káros vagy elítélendő, mint az alkoholizmus pl. Akkor se ítélné el senki, ha azt kérdezte volna, hogy lehetne e TV-t nézni, mert hogy azzal kapcsolódik ki minden munkanap után, pedig állítom, hogy attól rövidebb úton lesz üresfejű az ember, mint a füvezéstől.

A dologról ezt találtam

Marijuana decreases pressure in the eyes and increases blood flow. When this happens, the arteries in the eye-ball expand (due to decreased pressure). These areteries, especially when expanded, are visible in the white portion of the eye and make the eye appear "bloodshot" or red.

This very result (decrease of pressure in the eye) is the primary reason marijuana is used to treat glaucoma. Glaucoma is the condition where there is excessive pressure in the eye. In some patients, the pressure can become so severe that it causes damage to the retinal nerve, ultimately damaging the patient's vision. Marijuana decreases this pressure.

Ami a felettem szólok állításaival esik egybe.

A szemműtét menete: szaruhártya fénytörését változtatjuk meg a lézer segítségével, ami alkalmas arra, hogy nagyon precízen megváltoztassa a szaruhártya fénytörését a megfelelő irányba, megszüntetve ezzel akár a rövidlátást (myopia), a távollátást (hypermetropia) és az asztigmiát is.

Namármost tudtommal a szemműtét után pár hétig töksötétben kell gubbasztani, ami arra utal, hogy bármilyen minimális erőfeszítéstől/igénybevételtől óvni kell a szemet.

Lévén a szem épsége egy viszonylag fontos dolog az emberek többsége számára, úgyhogy a biztonság kedvéért azt javaslom várj annyit, amennyit tudsz.

2014. okt. 15. 19:34
 17/17 anonim válasza:
* - úgyhogy
2014. okt. 15. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!