A dohányzásnak van előnye/jó oldala?
Mindenki csak a rosszat mondja, hogy nem érdemes rászokni, mert: Drága, mindenhonnan kitíltják a dohányost, nem egészséges, másokat zavar a füst...
De, az a sok dohányos ismerősöm mégis dohányzik, és eszük ágában sincs leszokni.
Akkor mi ebben a jó?
Eddig egy választ hallottam: Miszerint kilehet menni a melóból tartani egy cigiszünetet, és beszélgetni.
Csak azért ne szokj rá mert ki lehet menni beszélgetni. 10 év múlva nem cserélne veled tüdőt senki!
Én kipróbáltam, semmi jót nem találtam benne, pedig fél dobozzal elszivogattam és mégsem... odaadtam barátnőmnek a doboz másik felét. Egészségtelen, drága, és nem csak magadat szennyezed, hanem a másik embert aki melletted áll és beszívja pedig nem dohányzik.
Ez a dohányzás elleni dolog,túl van reagálva. Nem ártalmasabb,sőt,mint pl. az alkohol. Egy dohányzó soha nem lesz agresszív,nem bánt más embereket,mint ahogy az alkoholisták teszi. Nagyon sok idős dohányzó embert ismerek,akik nem betegek,és a családjuk sem az. Viszont 4-5,soha nem dohányzó ismerősöm is halt meg már rákban.
Valamilyen lobbinak érdekez ez a dohányzás ellenesség. Arról már nem is beszélve,hogy a dohányosoknak nincsenek jogaik?
Aki dohányzik,azt megnyugtatja,ha feszült. De sokak szellemi képessége is javul,ha rágyújtanak. Régen olvastam is erről néhány tanulmányt.
De ha nem dohányzol,akkor nem érdemes rászokni. Valóban sokba kerül,és igen nehéz abbahagyni.
Ha ez előny, hogy kimehetsz és nem kell melózni addig sem .... :-D
Amúgy egyáltalán nincs előnye!! Semmi az ég világon! Rossz szokás, berögződés, baromság. Beteg leszel tőle, fogy a pénzed, büdösít és még sorolhatnám.
Első válaszoló vagyok.
Pedig a tüdő nem úgy van tervezve szerintem hogy valami büdös gazt elégetve belélegezd a füstjét.
Igazad van az alkoholisták rosszabbak. Gyűlölöm is őket!
De a bagósok bűzét se nagyon viselem el, ha a pofámba fújják egy buszmegállóban, egy koncerten vagy a legrosszabb egy étterem teraszán a szomszéd asztalnál mikor jóízűen ennék.
Aki dohányos az nem érti ezt meg!
Az én kollégáimnak a 80%-a szívja a cigit napi többször, szépen kimennek pletyizni az udvarra, és az a napi X alkalom összegyűlik, és hát valljuk be, hogy az akár 40-50 perc is lehet naponta, mert összeadódik. De hogy nekem se legyen rosszabb, én is megoldom ezt, fogom magam, és kisétálok a pékhez, zöldségesbe,fodrászhoz(velem kb. 20 perc alatt végez,mert 2-3 centis a hajam legtöbbször), közértbe, nem csinálok ebből problémát, ha ők ennyi szünetet füstölnek el,semmi gond, én is azt teszem, nehogymár csak nekik legyen szünet!Ez így fair...elkerülöm őket messziről, mert gyűlölöm a dohányfüstöt, és azt, hogy cigi után hót büdös a szájuk,fúj.Bleee...
Én semmi pozitívat nem tudok felhozni a dohányzás mellett.
A jó dolog ebben az, hogy a főnököm belátta, ha ezek kimennek napi 10 alkalommal(kb) cigizni, én miért ne lépnék le kb. ugyanennyi időre?
Javaslom ezt másoknak is, nekik is jár a "dohányszünet", csak épp mással töltik ki!
Előnye NINCS, csak HÁTRÁNYA!!
58 éves vagyok, 40 éve dohányzom(sajnos). Egyszer sikerült leszoknom 2,5 hónapig, mert kiderült, hogy asztmás vagyok. Hihetetlenül roncsolja a tüdőt. Nálam már többször volt kinn az ügyelet, mert nem szabadna dohányoznom. Hihetetlenül gyenge vagyok, amikor a leszokásról van szó. 10 éve szedek gyógyszereket az asztmámra, ami tönkretette a csípőízületeimet. Ma már mindkét csípőmbe protézis van.
Most kellene megkérdezni, hogy a dohányzásnak van hátránya? VAN!!!!
A legösszetettebb kábítószernek titulálják, és igazuk is van. Aki régóta dohányzik, az nagyon nehezen tudja letenni. Én gyenge vagyok, bár már elértem addig, hogy büdösnek érzem, a kocsiban, utcán nem gyújtok rá.
Higgyétek el, ha újra kezdhetném, a kezembe se venném. Senki sem tudja elképzelni, hogy milyen drága a levegő és az oxigén, ha szívod, de nincs, és csak imádkozom, hogy a halálom ne fulladás legyen, mert iszonyatos érzés.
Fiatalok!!! Ne dohányozzatok!!
Én nem dohányzok, de a kérdésre válaszolva talán mégiscsak van egy dolog, amit akár pozitív hatásként is értékelhetünk.
Rengeteg dohányos ismerősöm van, és a zömük nem kövér. Azok sem, akik csak ülő munkát végeznek és nem sportolnak, nem mozognak eleget. Egyszerűen elveszi a cigi az étvágyukat. Sokan panaszkodnak, hogy leszoktak a cigiről, és rögtön feljött rájuk 10-20-30 kg, ez nem ritka!
Egyáltalán nem ajánlom nem dohányzó túlsúlyos embereknek fogyókúraként, mert beteggé tesz. De tény, hogy ezt a hatását akár pozitívként is lehet értékelni, a 30 másik negatív mellett.
Az az "előnye", hogy kamaszként nagyon nagy arcnak érzi magát tőle a gyerek, azt hiszi, ettől lesz felnőtt, és persze mondogatja, hogy ő csak alkalmanként egy-egy szálat szív és sose fog rászokni. Felnőtt korban már mindenkinek csak nyűg, pénzkidobás, de ugye leszokni meg nem tud, pedig ugye eleve azt hitte, rá se fog szokni.
A dohányzás ellen azért vannak többen, mint az alkohol ellen, mert én ugyan lesz@rom, hogy te hogy akarod kinyírni magad, de ha cigizel, akkor más ember is kénytelen a mocskodat szívni és tönkremegy tőle az ő tüdeje is. Míg egy alkoholista miatt nem fog 10 másik ember májbetegségben meghalni, ő csak saját magát roncsolja, az meg az ő felelőssége.
Elmondom:
1. Nem fizeted feleslegesen az TB-t, mert a tüdőrákod kezelésekor sokkal többet költ rád az állam, mint amennyit befizettél. (Máris van többszáz százalékos haszon, kevés ilyen jó befektetés van!)
2. Nem kell dolgoznod, ha megbetegszel, mások befizetéséből kapsz táppénzt, és a kisujjadat sem kell mozdítani. (Hátránya: nem tudsz kimenni a melóból beszélgetni a haverokkal, látogatni meg biztosan nem fognak - de legalább nem kell nekik sört venned, mert nem jönnek, ezen is egy csomót tudsz spórolni.)
3. Nem kell aggódnod azért, hogy kapsz-e nyugdíjat vagy sem, és ha igen, mennyit, mert meghalsz, mielőtt elérnéd a nyugdíjkorhatárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!