Ha 15 évesen havi 1 doboz cigit szívok, akkor az okoz valami lényeges kárt a szervezetemben?
Pontosan havi 1/30 annyi kárt okoz, mint amennyit a napi 1 doboz okozna. Hogy ez "lényeges"-e vagy sem, az ízlés dolga.
Egy nagyszabású svéd felmérés szerint napi 1-4 cigaretta elszívása hosszú távon (több évtizedes távlatban) 2-3-szorosára emeli a szívbetegség kockázatát, a rákét nem emeli lényegesen.
Az idő ezesetben ne számítson.
Akármit szívsz be, az bentmarad, ha káros akkor meg főleg.
12 doboz/ év, 120 doboz/10 év.. feltételezve 10 évig..
Addigra már belülről mohás lesz a tüdőd.. na jó, az azért nem, de olyan lesz mint egy koszos szivacs.
Ha a tüdőd nem jó, akkor nem tudsz oxigént felvenni a véredbe. S nem is csak oxigént veszel fel a véredbe, hanem más koszt is.. (néha. pl.: szénmonoxid..)
Ha nincs oxigén megfelelően a szervezetedbe, akkor az izmaid nem működnek, nem tudsz gondolkodni, megfelelően.
Mondjuk agysorvadás, izomsorvadás, de ezek ilyenkor ha 300 éves lennél...
izomfájdalmak, szív-problémák.. a szív is egy izom ugyebár.. szennyezett vér miatt érproblémák..
Hát nem sorolom.
AKI DOHÁNYZIK MEGHAL!
aki nem az is meghal..
Szerintem, ha megelégszel havi 1 dobozzal, és ráadásul nem is kívánod, akkor még nem vagy függő, tehát akár abba is hagyhatnád, ha aggaszt az egészségi állapotod!
Én is így kezdtem, aztán egyre többször gyújtottam rá, végül azt vettem észre, hogy már kell! Könnyebb az elején letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!