Ha elszívnék 1 szál cigi, mi lenne? Rászoknék? Nem cigiztem még, csak 1-2 beleszívásom volt, így szálanként nem még sosem szívtam. Nem áll szándékomban rászokni. Kipróbálhatom?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 9. 18:46
1/10 anonim válasza:
hát.....ha van akaraterőd akkornem fogsz rászokni meg ha nem kínálgatják előtted akko sem viszont ha olyan társaságba mész ahol mindenki szívja akkor sajnos rá fogsz szokni.1-et elszívhatsz bajod nem lesz csak vigyázz többet NEE!
2/10 anonim válasza:
azt csinálsz amit akarsz a te egészséged megy tönkre ha rá szoksz 1-2 száltól semmi bajod de ha már azt elszívtad akk jóval nagyobb az esély arra hogy rászoksz
( le lehet pontozni de ez igy van)
3/10 anonim válasza:
egy száltól nem lesz semmi bajod, de előfordulhat hogy nem tudsz megállni egy szálnál. mert az lesz a duma hogy, jaj úgy sem szoktam rá. ha az első szál után tényleg nem gyújtasz rá mégegyszer, akkor nyugodtan kipróbálhatod
4/10 anonim válasza:
Én 2-3 dobozzal elszívtam (1-1.5 év alatt), mégsem szoktam rá...
5/10 anonim válasza:
Egy száltól nem szoknál rá,de szerintem akkor inkább mellőzd teljesen ha nem akarsz rászokni,hogy véletlen se "rögzüljön be" ez a mozdulat,mert úgy jársz mint én,aki 12 évesen elszívogatott egy egy szálat most meg már lassan 7 éve cigizek napi 1 dobozzal ami koromhoz képest sok és krákogok reggelente és nem tudok leszokni:S
6/10 anonim válasza:
Ha akarsz akkor rászokhatsz, senki sem fogja megtiltani neked. Azt a károsodást, ami persze csak később jelentkezik, azt magadnak kell elviselned, akármi is lesz az! A cigaretta igen sok mindent károsít, az ember legjobb, ha nem ámítja magát azzal, hogy csak buliban, csak néha néha gyújt rá, meg hogy tudja hol a határ, mert ez az agyadban dől el a tudatod teljes kihagyásával. Hát van olyan valaki, aki amikor már tudja milyen betegségeket kapott a cigitől, ne tenné le azonnal, ha tudná? Mert hogy nem tudja. A hozzászokás igen változó lehet, akár 1 cigiszáltól is hozzászokhatsz. Mindenki önmaga rendelkezik az egészségéről, de a gyerekeidnek igen nehéz lesz majd megmagyarázni, ha idő előtt olyan betegséged lesz, amiből nem tudsz kigyógyulni és elvesztesz mindent és mindenkit, ami neked fontos! Inkább senki se játsszon a tűzzel! 23 ff
7/10 anonim válasza:
A cigarettázásból való visszafordíthatatlan károsodások csak hosszú évek után jönnek elő. Egy szál cigaretta elszívása átmenetileg megbénítja a tüdőben lévő csillóshám csillóit. Ezek folyamatos mozgásukkal kitisztítják a tüdőt, váladékba teszik a szennyeződést, amit fel kell köhögni és már tiszta is a tüdő. Azonban huzamos dohányzás ezt a csillóshámot elpusztítja és utána az immunrendszer veszi fel a harcot, a hólyagok felszívódásával. Ha valaki elszív 100 doboz cigit egy év alatt, nincs a tüdőnek ideje regenerálódni, tehát már számottevő károsodás keletkezik. Azonban ha egész életre elosztva szívja valaki, azt még jóvá tudja tenni a szervezet. A függőség csak idővel alakul ki, tehát rászokni nem fogsz, de az elképzelhető, hogy tudatilag igen: "Hú ez jó volt, még egyszer akarom". Na ha nem akarsz rászokni, akkor ha ezen a gondolaton találod magad rágódni, azonnal hessegesd el.
8/10 anonim válasza:
Ahogy érzed, a te döntésed. Ahoz, hogy rászokj több hónap, év rendszeres dohányzás szükségeltetik. Ezzel csak az a bibi, hogy sokan beleesnek a csapdába, hogy "még nem vagyok függő" ezért szívhatom.
10/10 anonim válasza:
Ha elszívnál egy szál cigi, Konfucius mondaná, ne csináljad többet, lesz rákok tüdődbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!