14 évesen vízipipát szeretnék, hogyan vegyem rá a szüleimet?
Több osztálytársamnak is van, olyannak is akinek a szülei nem dohányoznak.
Ezért igazából haverokhoz szoktam járni dehát mégsem mehetek örökké hozzájuk meg egyébként is örülnék sajátnak.
Még ki is fizetném magamnak csak nem engedik mert, hogy károsabb a ciginél sok helyen viszont azt olvasom, hogy nem most akkor hogy is van ez?
És nemis szívnék mindennap egyhéten kb. 2 max. 3x.
Szerintem reális de nemértem nekem szinte semmit nem engednek a szüleim.
A családban amúgy senki sem dohányzik.
Lécci segítsetek! Nagyon köszönöm.
13-14 évesen vízipiázni? Fúj...
Basszus,még szép hogy nem engedik a szüleid,és igenis KÁROS a vízipipa ráadásul 100x annyira mint a cigi,ha csak a nikotintartalmát nézzük, mondjuk kátrány nincs benne,de akkor is. Blöee
Még szép,hogy nem engedik a szüleid ne is akarj! Nem tesz jót..
Hahaha jót nevettem itt a válaszokon. Főleg az utolsón.
Nézzük csak: A vízipipa tetején körülbelül 600 fokon izzik a a faszén. Ez azonos azzal a hőmérséklettel, mint a ami a cigi szívásakor is jelen van. Még is mi a különbség?
A cigi dohány száraz, és 600 - 800 fokon egyből papírostól hamuvá ég. (Ilyen hőmérsékleten jön ki a rákkeltő anyagok többsége) Ezt beszívod, szájba, gégébe majd a tüdőbe.
A vp dohány glicerines. Nem közvetlen égeted a dohányt. (ha még nem szívtál volna, úgy működik hogy egy fém "rács" vagy alufólia van a dohány felett és ezen van rajta a szén.) Elkezded szívni. A levegőt rászívod a dohányra. Kb 600 fokos, de mire a dohányhoz ér, a nedvesség lehűti kb 400 fokra. Itt már jóval kevesebb rákkeltő anyag tud kiválni + ez a füst még át megy a vízen, a fém csövön és a szipka csövön. Lerakódik a rossz anyagok többsége. Mivel hideg a füst, így gégerák sem valószínű (amire még rátesz a vízben lerakódott dolog is.)
Kátrányról annyit, hogy papír nem ég el az "akció" során így kátrány sem keletkezik. (rá van írva a papírjára Tar=0.0%)
Nikotinról annyit, hogy gyakorlatban van cigarettás haverom, pipáztunk.. neki még rá kellett mellé gyújtani egy cigire, mert a pipa nem vette el a nikotin éhségét.
Még valami.. próbáld ki a jó öreg pzs-s módszert.. Cigi+Pzs= Bazi nagy sárga folt..
Vp+Pzs= Tiszta papír zsebkendő..
Te tudod hogy döntesz, a vp is káros valamilyen szinten de egy 10-es skálán az kb 2 még a cigi 8 .. kb.. :) Szép napot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!