Mi a véleményetek erről? (bővebben lent)
Leírnám a történetemet, hogy azok, akik jelenleg is dohányoztak, vagy korábban dohányoztak, mit gondolnak róla...
A sztori az, hogy pár hónapja vettem néha cigit, általában hosszú kék multit (0,5) és hosszú arany marlborot (0,6). Ilyenkor általában több szál elment, olyan 6-8 is. Úgy voltam egy idő után, hogy nem tudtam volna kivárni ezeket a lemeneteleket, úgyhogy elkezdtem napi szinten is, úgy átlag 5-6 ment el. Mondjuk az ízzel mindig gondban voltam, mert ami még ízlett is (persze idézőjelesen), az gyenge volt (sárga philip morris, 0,4), aztán próbáltam erősebbet (piros multi, piros marlbi) és igazából azok rohadt erősek voltak. Így az idő múlásával többfélét végigpróbáltam és úgy éreztem, hogy hiányzik belőlem az, ami másból, hogy ez f.sza cigi, ez így jó, ez olyan jó. Tényleg sokfélét megnéztem és egyáltalán nem éreztem azt, viszont mostanra odajutottam, hogy kb. 2 óránként kell valamilyet szívnom és kb. 3-4 szívás után ez elmúlik... Most úgy döntöttem, hogy ezzel felhagyok, innentől megpróbálom ezt is mellőzni és abbahagyni.
Azt gondolom, hogy semmi pluszt nem ad. Elején még ugye az, hogy más nem tudja, meg az újdonság varázsa meg az, hogy kicsit kiüt... Most mi van? Ha nem szívja az ember, akkor ingerült, csak azon jár az esze, de amikor megkapja az "adagot", akkor semmi nem történik. Igazából nem szeretnék olyan dologra pénzt költeni, aminek így semmi értelme nincs... Amilyeneket kipróbáltam, ott az a helyzet, hogy az ízükben nem nagyon tapasztaltam nagy különbséget, néhánynak kaparósabb a füstje, néhánynak nem, de igazából nem tudnám megmondani, hogy melyik melyik volt...
Mert ha amúgy alkalmanként tényleg kiütné az embert, vagy annyira jól esne, vagy valami, arra azt mondanám, hogy oké, alkalmanként belefér. Csak szerintem kicsit ciki, hogy kb. 4 órára elmegyünk valahova és másra nem bírok gondolni... Aztán nem úgúy akarom leélni az életemet, hogy mindig ezen járjon az agyam, megkapjam és kész... Tényleg lazának, meg menő dolognak tartottam, csak igazság szerint semmi plusz nincs benne, ahogy Allan Carr írta a könyvében, csak azt az állapotot kapjuk vissza, mint mikor visszaszoktunk...
Bocsi, hogy ennyit írtam. Leírnátok a véleményeteket erről? Egyetértetek? Egyáltalán tud valaki a cigizés mellett érvet felhozni? Jól döntöttem? Azért jöhet valamiféle biztatás, hogy kitartsak... :)
Köszi előre is!
Nem 14-15 éves vagyok... :D Kioktatásból lehetőleg keveset... :P 19/F
Én azért dohányzom, mert élvezem és szenvedélyesnek találom. Ha te nem találsz benne semmit, ami úgy megfog és nem érzed , hogy szívesen csinálod. akkor szokj le!! Biztos olyan típus vagy, aki így könnyen rászokik és a szervezeted kívánja a nikotint.. de ha ennyire nem élvezed, vegyél ilyen tapaszt vagy kérj orvosi segítséget és szokj le..
És ha azt szeretnéd h csak időnként valami kiüssön.. akkor vagy ajánlom a vízipipát. attól kellemesen be tudsz szédülni.. vagy nem tudom mi a véleményed a fűről, de alkalmanként szerintem az is belefér... sok sikert ;) csokk
Köszi a válaszokat!
Kedves 3. válaszoló, azt írtam, hogy nem 14-15 éves vagyok... :) Egyébként tegnap este óta egy szál sem ment el és semmi gond nincs... :)
Helyes és jó döntés!
Ha már elhatároztad hogy szeretnél a függőségtől megszabadulni az jó hozzáálás.
Szerintem meg fogod tudni csinálni, ha nem az első akkor a második harmadik stb próbálkozásra. Nem szabad feladni ha elsőre nem sikeül, hanem aztmondani akkor is meg fogom csinálni.
Türelmesnek kell lenned mindeképp.
Az elején elképzelhető hogy ingerült leszel stb de ki fogod bírni, úgy álljál hozzá hogy ki akarod bírni.
Nagy önfegyelem és önuralomra lesz szükséged, de meg tudod csinálni hidd el, bízz magadba hogy erős vagy.
Sproltolj sztem, kondi bicaj futás úszás bármi jó.
Esetleg játszál a gépen cs, ut, flatout2.
Vagy gitározz az is le tudja kötni az embert.
Amikor úgy érzed hogy beadnád a derekad nézd meg ezket a linkeket és legyél elszánt, te sokkal erősebb vagy mint az bűzrud, te fogysz kijönni ebből győztesen és kész, nem fogja az élted minden egyes percét uralni, újra olyan lesz mint régen.
[link] videót is nézd meg
[link] olvasd ezeket figyelmesen végig.
Haverokat is ezekkel szoktam bíztatni.
Remélem tudtam segíteni.
Javaslom, hogy ne te menj a közértbe.
Nem véletlenül vannak a pénztáros pultnál a cigaretták mindenhol. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!