Hogyan lehet (lehet-e egyáltalán) passzív dohányosként a cigarettafüst káros hatásait megelőzni, kivédeni?
Sehogy :) Páran fogják írni utánam, hogy kerüld az ilyen helyeket, társaságot, de ez hülyeség, ez nem így működik.
Kivédeni sajnos nem tudod. Én mindig szólok a haveromnak, hogy legyen szíves ne felém fújja, vagy ha a szél oda viszi, elülök egy székkel. Ha meg olyan helyen vagyok ahol nagyon megtelt a füst, akkor kimegyek inkább levegőzni kicsit. Tenni nagyon mást nem tudsz.
fejezzétek már be ezt a fasságot hogy a passzívdohányzás károsabb?már hogyan lenne az ti hozzánemértő professzorok?
szívj el egy doboz cigit..utánna meg mond meg egyik haverodnak hogy melletted szivjon el egyet..hát nem is tudom melyik a károsabb..-.- primitivek...
ma 20:10
Bizonyára nem vagy otthon kémiában, vagy csak a korod miatt, de nagy butaságot írtál :)
De nem akarok vitázni. Csak ne áltasd magad ebben a hitben élve, mert sajnos nem igaz.
A legegyszerűbb magyarázat: a te példával élve vegyük azt a doboz cigit. Ha én elszívom, beviszek magamba temérdek füstöt. Ha én ugyan azt a füstöt kifújom, majd te beszívod, akkor egyrészt te beviszed ugyan azt a temérdek füstöt, másrészt olyan anyagokat is szívsz vele együtt, mint az általam kibocsátott elhasznált levegő, a szén-dioxid.
Mindemellett a passzív dohányzás során nem csak a beszívott füstömet szívod be, hanem az épp nem használatban lévő cigaretta végéből, közvetlenül a parázs által keltett kiáramló füstöt, ami sokkal károsabb, ugyanis még csak nincs is megszűrve.
Így joggal jelenthetjük ki, hogy HA nem is károsabb a passzív dohányzás, mint az aktív, LEGALÁBB egyenértékű vele... Szóval ne degradáld le annyira :)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nem mindenki használ hajtógázas dezodorokat stb. Sok káros dolgot el lehet kerülni, hiszen én döntöm el mit használok, de a füstöt nem én választom
Istenem:D Sok hülyye
Gondolkozzatok már:D 6.5milliárdan élünk a földön. abból 3-4ember nemhazsnál hajtógázas dezodort, akkor mivan?:D Légyfing, ha a többi 6.5 milliárd használja
sajnos nem tudod kivédeni, az én szüleim is doháynoznak, de nem az én közelemben, (terazsz, kocsiban soha, nyaralásokon is tévolabb mennek, stb...) de én már nehezebben veszem a levegőt és néha szoktam érezni a torkomban hogy váladékos, akkor is amikro nem vagoyxk beteg.
10:45-ÖS HOGY JÖN IDE A HAJTÓGÁZAS DEZODOR?? XDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!