Melyik a fontosabb? Egészséghez való jog vs önrendelkezési jog (Dohányzás). (+kifejtés)
Az egészség, vagy a szabadság fontosabb?
Ha valaki olyan nyitott folyosóban (gangon) dohányzik, ahonnan a füst bejön az én lakásomba, jogom van-e elküldeni onnan egészségügyi értékekre hivatkozva?
(nem tudok róla, nem látok semmilyen táblát, hogy dohányzásra kijelölt terület lenne)
előző vagyok, igen dohányzok. de ha valaki odajön hozzám normálisan akkor elnézést kérek és elmegyek.
lehet, hogy közhelyek de igaz.
és ne mond már hogy nem általánosítasz, minden szavadon látszik...
nem igaz. pont ettől közhely. attól hogy eggyel arrébb lép, ugyanott vagyunk. és legközelebb ugyanúgy visszajön. ez a baj, hogy azt hiszed, mindenki olyan mint te. van akit egyáltalán nem érdekel a másik ember. ha ki van írva táblán hogy a liftben dohányozni tilos, akkor szerinted mit jelent, ha rászólok? az ilyen ember csak az erőszakból ért. mondjuk lefotózni és a rendőrséggel megbüntetni. csak a baj az, hogy itt megint nincs jogom őt lefényképezni mert személyiségi jogok...
min látszik? talán azon, hogy igazolod? a te általánosításod igaz, az enyém nem? hogy van ez? ha általánosítok, pont ezért általánosítok, mert ez a tipikus felsőbbrendű dohányos szemlélet, ami taszít. a nemdohányosok mind hülyék mert friss levegőt akarnak szívni. ha én bunkó vagyok vele, akkor nyalja ki a seggem, kérjen bocsánatot azért hogy rám szól mézes hangon. de ha a nemdohányzó ordít, mert elege van, akkor micsoda felháborító dolog...
ne írj már hülyeséget, mikor egyértelműen leírtam, hogy nem mindegyik dohányos bunkó. mert ezzel csak tovább erősíted az elképzelésem, miszerint a legtöbb dohányos tényleg hülye.
18:57-es vagyok, jó legyen neked igazad, nincs kedvem vitatkozni :D csak annyi, hogy én akiket ismerek, azoknak a nagy része arrébb menne ha szépen kérnék, pedig 17 vagyok.
azon látszott a szememben, hogy olyanokat írtál hogy ezek primitív tulkok meg hogy ép eszű ember nem dohányzik... :)
19:53 nem rossz ötlet, csak kicsit drága. de eddig kétségtelenül a legkreatívabb :)
18:57 te kezdted az általánosítást, később mondtam ezt, egyik sem jelenti azt hogy nem próbáltam velük emberül bánni. attól hogy valaki dohányos ugyanúgy lehet bunkó mint a nemdohányos ugye? na ezek pont bunkók. azóta egy más megoldást találtam, egyelőre beválik. de nem tartom kizártnak hogy ez is csak ideiglenes. akkor tűzjelző lesz belőle meg egyéb kreatív ötletek...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!