Mennyire egeszegtelen az elektromos cigeretta?
Minden ami a tüdőbe jut és nem tiszta levegő az egészségtelen. Ez alap.
Az elektromos cigit nem a nemdohányzással kell összevetni, mert nyilván az a legegészségesebb.
Ha azonban egy már dohányzó és nikotinfüggő ember úgy gondolja ( pl én) , hogy ok nekem kell a füstölés, kell a nikotin, de a többi nem akkor gyakorlatilag az elektromos cigi egészségesnek mondható a dohányzáshoz képest.
Gyakorlatilag nem rákkeltő, mivel nincsen benne semmi karcinogén anyag.( A nikotin önmagában nem rákkeltő és kis mennyiségben nem is mérgező. Érösszehúzó hatása van és ingerli a dopaminreceptorokat, ennyi.) Nincs füst, nincsen lerakódó kátrány, nincsen benne növényvédő szer...stb.
De tapasztalat:
1. Egy nemdohányzó ezt soha nem fogja megérteni. ( És szerintem ide is jönnek majd a kötekedők.)
2. Aki életében nem cigizett és momentán rá akar gyújtani, az nem fog 3000-60000 forintig terjedően egy készletet venni ( sajnos ) hanem elmegy és vesz egy doboz cigarettát és azt pöfékeli.(500-1000 hufig)
3. Még, nem jövedéki termék, de nem gyógyszer, nem orvostechnikai eszköz és nem is dohánytermék tehát a semmiben lebeg ezért a szabályozása nehézkes , könnyen lehet rossz, silány minőségű termékekbe botolni.
Üdv
Az egyik fontos összetevője az e-cigi patronok tartalmának:
Másrészről az alábbi oldal közepe felé a cáfolat:
Szóval mindenki döntse el magában, melyiknek ad igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!