Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Meddig fogok így élni? Bővebbe...

Meddig fogok így élni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, heti rendszerességgel fogyasztok alkoholt(tömény szesz), néha füvezek, napi fél doboz cigarettát szívok, két-három csésze kávét fogyasztok. Általában 5-6 órát alszom, ha nagyon ideges vagyok, erős nyugtatóval megy csak, emellett rendszertelenül, alig eszem; van, hogy hirtelen rádöbbenek, két napja ettem utoljára. Nem érdekel, mennyire egészségtelen, csak arra vagyok kíváncsi, kábé hány éves koromig húzhatom, ha így folytatom, illetve milyen következményei lehetnek? Köszönöm!
2011. márc. 26. 13:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

1 nap és 80 év közt bármeddig...ez nem az ezotéria rovat

viszont a tüdőd, csontrendszered tuti kaput, ha szar a genetikád, akkor a keringési rendszered is pár éven belül

2011. márc. 26. 13:22
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

ennyi idősen én is igy éltem,csak kávé helyett napi 3-4 enegiaital,és fél helyett 1 doboz cigi,és egyetemista voltam...

másfél évig birtam:)

aztán volt egy pont amikor a szervezetem majdnem feladta,aznap már 48 órája nem aludtam,bennem volt -67 enerigiaital,egyik cigiről gyújtottam a másikat,...és megittam 1 deci vodkát talán...onnan sekép se hang,elájultam,be az ágyamba...másnap ébredtem,volt annyi eszem még hogy felhivtam anyámat,hogy jöjjenek értem...vizsgaidőszak kellőd közepén hazamentem,kipihentem,normálisan kajáltam,leszoktam cigiről,piaszagtól mai napig rosszul vagyok,pedig több év eltelt,max nyáron hűsitőnek 1-1 koktél...

24/N

max 2 év amit igy kibir egy szervezet

2011. márc. 26. 13:26
 3/18 anonim ***** válasza:
elég erősen vágod magad alatt a fát...nem is arról van szó,hogy meddig húzod,hanem arról,hogy egyszer a szervezeted nekiáll anyázni,és akkor egy életre bánni fogod,hogy így éltél...mert teljesen le fogsz robbanni. de legyél büszke magadra,mert ha ennyire hülye vagy,megérdemled!
2011. márc. 26. 13:30
 4/18 anonim ***** válasza:
A halált nem adják olyan könnyen. Előtte még évekig el fogsz vegetálni szenvedve és x számú gyógyszert szedve minden nap, ami persze szétmarja a gyomrodnak azon részét amit az alkohol véletlenül épen hagyott.
2011. márc. 26. 13:34
 5/18 anonim ***** válasza:
Az evést leszámítva Nagyfater így él 14 éves kora óta. Most 71 éves de olyan mintha 60 lenne.
2011. márc. 26. 14:12
 6/18 A kérdező kommentje:
A normális válaszolóknak köszönöm szépen, hogy időt szántak rám.:) A hülyézőseknek: nem tartom magamat hülyének, egyszerűen most így élek. Zh-k, családi és pénzügyi gondok, szerelmi bánat, nincs időm, nincs erőm. Tegye fel a kezét, aki ilyenkor tud rendesen enni vagy nem válik nikotinfüggővé, ha amúgy is dohányzott(mértékkel) előtte. Kábé fél éve élek így, előtte kiegyensúlyozott voltam, boldog, hetente 3X eljártam futni, napi 10 órákat aludtam, nem kellett a kávé, hogy koncentrálni tudjak, cigire csak buliban gyújtottam rá. Miért kell ítélkezni? Szerinted nem hoznám vissza a régi állapotot, ha tehetném? Próbálom egyben tartani magam, de közben rohadtul ideges és stresszes vagyok. Bűn ez? Keményen próbálkozom, pedig be is ülhetnék egy sarokba és jajgathatnék, hogy anyuci, hazaköltözök, fizessetek ki mindent, rendezzétek el, de nem teszem, ami lehet nem nagy dolog, annak fényében viszont becsülendő, hogy megtehetném, ha akarnám, és két perc alatt rendbe hoznának helyettem mindent. Mégsem teszem, ez viszont azzal jár, hogy gyakorlatilag egy idegroncs lettem és függő is, egyre több káros anyagtól. A kérdést is csak azért tettem fel, mert egyik nap felhívta rá valaki a figyelmemet, hogy ezzel az életmóddal össze fog omlani a szervezetem rövid időn belül, pedig én nem ítéltem olyan vészesnek a helyzetet és kíváncsi voltam mások tapasztalataira. Aki normálisan válaszolt, annak még egyszer köszönöm:) Aki nem, az tehet egy szívességet.
2011. márc. 26. 16:10
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
ugyan,hagyjuk már! de komolyan! nehogy azt hidd,hogy másnak nincs gondja! igenis meg lehet oldani,bármennyire is nehéz,az ember vigyázzon magára,csak akarni kell! tudod,mennyi pénzt spórolhatnál,ha leállnál ezekkel a sz-rokkal,és mondjuk gyümölcsre, esetleg normális ételekre költenéd nyugtatók helyett? egyszerűen arról van szó,hogy nincs KEDVED meg akaratod változtatni! ez egyszerű lustaság! és csak hogy tudd, nekem is voltak lelki problémáim,családi,iskolai,egyéb,és mégis tudtam vigyázni magamra! lehet,hogy lefogytam,lehet,hogy felemésztett a sok sz-rság,amivel küzdöttem,de azért annyi eszem volt,hogy ne tegyem magam még jobban tönkre...úgyhogy te is tehetsz egy szívességet...
2011. márc. 26. 16:24
 8/18 A kérdező kommentje:
tisztelem, hogy neked volt elég energiád kibírni ilyen szerek nélkül. hát tudod mit? lehet hogy gyenge vagyok, de nekem nincs. és ha minden ember úgy működne, olyan "tökéletesen", ahogy te, nem lenne annyi függőségben élő ember a világon. pontosabban, egy se. dehát nem ez a helyzet, mint tudjuk, szóval lehet nem annyira egyedi eset a példám;) abba meg már végképp ne menjünk bele, hogy talán nem ugyanolyan súlyos gondjaink vannak/voltak. az meg hogy lusta lennék? nevetséges.
2011. márc. 26. 16:48
 9/18 anonim ***** válasza:

20 éves koromban én is voltam ezzel, csak én szintetikus kábítószert is nyomtam, és tök jól elvoltam aztán 22 évesen jelentkeztek rajtam az idegkimerültség jele, aztán jött az első pánikroham ami halál félelemmel járt, és mindent egy napról a másikra abba hagytam!

Ha akarod neked is sikerülni fog! nem kell mindent egyszerre először csak egy valamit tegyél le, ha nem megy gondolj arra hogy még gyereket kellene szülnöd!

2011. márc. 26. 17:19
 10/18 anonim ***** válasza:
16:24-es válaszoló vagyok. Azt gondolom,felesleges lenne abba belemenni,kinek mekkorák a gondjai,mert mindenkinek mindig a saját baja a legnagyobb,de biztosíthatlak,hogy nekem sem volt egyszerű az életem! És igen, ez a te saját kis problémád,ha neked ez így a jó,akkor csak csináld.Azért remélem egyszer ráébredsz,hogy az,amit teszel,semmi más,csak gyengeség,kifogás,és elindulsz egy normális életmód felé... meggyőződésem,hogy menne,ha akarnád. De te tudod.
2011. márc. 26. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!