Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Füvezés: le lehet véglegesen...

Füvezés: le lehet véglegesen szokni erről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy éve vagyok együtt a barátommal, akiről a kapcsolatunk 2-3. hónapjában derült ki, hogy gyepezik. Engem ez eléggé megrázott, mivel én se nem cigizek, buliban is csak mértékkel iszok, a füvet pedig soha nem akarom kipróbálni.

Elmesélte, hogy tizenévesen (most 30) kezdte el a füvezést, meg a cigizést, huszas évei közepén már kokain, LSD, speed is volt, ezeket bulizásokkor nyomta, de nem szokott rájuk.

Most ott tartunk, hogy teljesen készen vagyok emiatt. Nincs munkája, pedig már van főiskolai diplomája, az apjával pedig eléggé szar a kapcsolata (valószínűleg ezért is kezdett füvezni), és sokszor észreveszem rajta, hogy ha nem szív türelmetlenebb, depisebb, és már mutatkoztak jelei a memóriazavarra is. A kapcsolatunk elején elég keményen tolta a cuccot, most ott tartunk, hogy kb. heti 1 spangli, az is ált. hétvégén.

Mire jön a hétfő, már éjszaka izzad, szerdán már tuti, hogy beszél álmában.

Beszéltem már vele arról, hogy ott fogom hagyni, de mindig oda lyukadtunk ki, hogy ez neki nehéz, mert:

- az összes barátja szív

- a szülei úgy kezelik, mint egy ovist

- nem tud előre jutni a karrierjében, mivel nem talál munkát

Kért, hogy legalább én bízzak benne, amit nyilván megtennék, mert szeretem,de elég nehéz így valakivel együtt élni.

Mindenkit megkérnék, hogy csak olyanok írjanak, akiknek van tapasztalatuk ebben!

Köszi

2011. febr. 6. 20:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

hát akkor ar aoukával is beszélni kéne. én nem ismerem, de ezek szerint lelki gondokat okoz a fiának. a pasid meg 30 éves, és még mindíg képtelen "felnőni". ha akarja leteszi. de nem akarja, mert jól érzi magát tőle, amit amúgy ritka lehet a lelki gondok miatt. pl már rég rossz, ha egy bulin csak úgy tudja jól érezni magát, hogy füveik

én már megfenyegettem volna, hogy feljelentem illegális drogok tartása és használata miatt. hátha megijed.

2011. febr. 13. 10:16
 12/16 anonim ***** válasza:
Na meg a másik hogy 30 évesen még füvezős bulikba jár:D
2011. febr. 13. 15:33
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia!!

Sajnos én se sok jòval tudlak kecsegtetni, bàr azért nem esélytelen a dolog és ha télleg ekkora nagy ez a szerelem, akkor talàn neki kellene ezt az "àldozatot" meghoznia érted!! Nekem ùgy tûnik kicsit, hogy ô az apja és a csalàdja elôtt nem képes kiàllni magàért, te meg ô elôtte, szépen mint egy lànc... Félre ne értsd, nem ìtélkezek, hogyis tenném én is jàrtam hasonlò cipôben nem is olyan rég... Itt is halàlos szerelem, az elején mi egyûtt csinàltuk mindezt... Napi 2-3sôr estefelé egy spangli... Nô létemre mûveltem ezt, de sikerûlt megàlljt parancsolni... Làttam egy tàvoli rokont meghalni 5Oévesen alkoholizmusban, na attòl szò szerint hàny ingerem lett... és nagy tévedés abba az àlomba ringatni magadat, hogy nincs szò fûggésrôl, hogy em lehet ràszokni, akkor a pasid miért nem tisztel meg téged azzal, hogy leteszi? Az én vôlegényem 16éves kora òta napi szinten tolta a spanglit vagay a hasist épp melyikhez volt kedve... Tavaly nyàron kôltôztûnk ôssze, ott màr nem tudta titkolni hogy mindennap meginna egy-két sôrt... Minden este jôtt a kérdés, hogy nincs kedved egy "cigi"-hez? én se vaguok angyal, néha partner voltam benne eleinte, de aztàn muszàj volt nemet mondani, ha tényleg szeretnék normàlisan, felelôsségteljesen élni, szal azòta semmi, DE tudod hàny és hàny veszekedés àràn sikerûlt vele megértetnem, hogy ez nem normàlis, hogy ez betegség és hogy van belôle kiùut!!!!?

A legfontosabb lépés az hogy felismerjûk a problémàinkat, hogy ne babusgassuk a nehézségeinket, mert ha baràtsàgot kôtsz azzal ami nem tetszik, akkor soha nem fog az élet megvàltozni!! Neked kell erôsnek lenned és addig harcolni magadért és érte amig fel nem fogja, hogy mit is csinàl valòjàban! Itt egy igazi példàt olvashattàl, adjon erôt, mert igaz és belàthatod, nem lehetetlen!

Kitartàs!!!

2011. febr. 17. 16:00
 14/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó kommentelő!

Nagyon szépen köszönöm az őszinteséged! Egyet értek a véleményeddel, tudom, hogy én is hibát követek el azért, mert sokszor hallgatok...

Azt hiszem, a következő hónapokban kiderül, hogy mennyire erős ez a szerelem...

2011. febr. 20. 18:26
 15/16 anonim válasza:
Mi az a füvezés? xD
2011. febr. 25. 20:49
 16/16 anonim válasza:
Én változatlanul azt ajánlom, hogy szaladj olyan messzire, amilyen messzire csak tuDSZ!!!
2011. márc. 1. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!