Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Megmagyaráznátok ezt a furcsa...

Megmagyaráznátok ezt a furcsa érzést?

Figyelt kérdés

Nem dohányzom, nem vagyok rászokva. Életemben két szál cigit szívtam el, még tavaly nyáron, az is gyenge női cigi volt (igen 3,14csa-cigi, ahogy itt nevezik). Mégis néha azt érzem, hogy "kívánom" a dohányzást. Kicsit már akkor is úgy voltam ezzel, amikor ki se próbáltam, hogy amikor mások dohányoztak mellettem, volt aminek annyira "tetszett" a szaga. A férfiasabb, erős cigik sosem vonzottak, sőt taszítanak. Mégis a boltban megakad a szemem a cigin, néha már majdnem veszek is, de még sose vettem. Sokszor álmodok is róla éjjel, hogy dohányzom. Nem is a dohányosok társasága vonz, a környezetemben kevesen cigiznek. A menőzésből kinőttem. Mi lehet ez? Függő lennék attól a tavalyi két száltól?

27/L

2011. jan. 18. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:

A stresszel nincs összefüggésben? Azaz nem voltál stresszes, mikor azt a két cigit elszívtad?

Én hármat szívtam el egyszer egy vizsgaidőszakban, egy vizsga előtt, amitől rettegtem.

Azóta stresszhelyzetekben szabélyosan rákívánok a cigire, pedig nem dohányzom, és ez a kivételes eset is immár 3 éve volt. Jól oldotta a feszültésget, és arra a megkönnyebbülésre vágyom.

Amúgy ha nem ez, akkor is valami pszichológiai oka van, nem fizikai függés. Olyasmire vágysz, amit cigizéskor átéltél, és ez megmaradt benned.

25/N

2011. jan. 18. 15:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Aki cigi függő az igazából nikotin függő, és az akkor is be kerül a szervezetedbe, ha nem te hanem a melletted lévő cigizik.Valószínű, h rászoktál, és most hiányzik. Csináld azt mint egy cigis aki le akar szokni: nikotin tapasz, vagy egyszerűen kerűld a cigit.
2011. jan. 18. 15:53
 3/7 A kérdező kommentje:
én is úgy érzem az első válaszolónak nagy igazság van a szavaiban!
2011. jan. 18. 15:56
 4/7 anonim ***** válasza:

"Életemben két szál cigit szívtam el, még tavaly nyáron, ... Mégis néha azt érzem, hogy "kívánom" a dohányzást. Kicsit már akkor is úgy voltam ezzel, amikor ki se próbáltam"

Gondold végig logikusan. Ha senki, aki még nem dohányzott, nem kívánná sose a cigit, akkor soha, senki nem kezdett volna el dohányozni és nem létezne a dohányzás, mint olyan.

Rászokni viszont nem érdemes.

2011. jan. 18. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Az első válasz adónak teljes mértékben igazat adok!!!Az ugy igaz ahogy le irta...

40/l

2011. jan. 19. 13:00
 6/7 anonim ***** válasza:
függővagy
2011. márc. 25. 22:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem csak pótcselekvést keresel, azért érzed, hogy néha "kívánod". Szerintem nem lettél függő, csak amikor nyáron rágyújtottál kellemes élmény párosult hozzá.

Sproltolj sztem, kondi bicaj futás úszás bármi jó.

Vagy gitározz az is le tudja kötni az embert.

Amikor úgy érzed hogy beadnád a derekad nézd meg ezket a linkeket és legyél elszánt, rászokni nem érdemes.

[link]

[link] videót is nézd meg

[link] olvasd ezeket figyelmesen végig.

Haverokat is ezekkel szoktam biztatni.

Remélem tudtam segíteni.

2011. júl. 19. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!