A kérdésem inkább nemdohányzókhoz szól. Szoktatok-e vadidegenekhez odamenni, hogy szokjon le? Ha igen, mi ezzel a célod? Viszont kérdezném a dohányosokat is, hogy mit tesztek olyan helyzetben, ha vki odamegy hozzátok emiatt?
Fiatal (már nem tizenéves), dohányzó nő vagyok, nem szívok túl sokat és azt is mindig kijelölt dohányzóhelyen teszem vagy itthon, néha az utcán, de akkor sem szoktam másokra fújni a füstöt, elkerülöm a kismamákat, idősebbeket, az ő közelükben nem gyújtok rá. Egy éve kb. nagyon megszaporodtak az olyan esetek, hogy vadidegen emberek odajönnek az utcán és elkezdik mondani, hogy ez koporsószeg, meg fogok halni, szokjak le, még fiatal vagyok, stb. Tudom, hogy a dohányzás káros, őt nem zavarom ezzel a szokásommal, miért zaklat? Olyan esetek is előfordultak, hogy kimentem a lakásból rágyújtani a függőfolyosóra (sosem dobálom szét a csikkjeimet, az utcán sem, hamuzni is mindig hamutartóba) és alattunk lakók meglátnak, feljönnek és elmondják, hogy szokjak le. Mindig udvarias vagyok, mikor vki letámad, megköszönöm, hogy figyelmeztet vagy csak mosolygok tisztelettudóan, ennek ellenére képesek egyre minősíthetetlenebb hangnemben és egyre hosszabban mondani, ez utcán pl. nagyon kellemetlen, főleg, ha sietek, ha pedig megpróbálok elmenni, mérgesek lesznek, hogy nem hallgatom végig őket, ha egyértelműen közlöm, hogy "ne tessék haragudni,de sietek", akkor is.
Azt mondják a barátok/ismerősök, hogy olyannak tűnök, akit bátran leszólíthat az ember, mert "kedvesnek" tűnök, de nem hiszem el, hogy mást nem találnak meg ilyesmivel!
Várom a hozzászólásokat!
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!:) Azoknak is, akik a nemdohányzó oldalt képviselik, mert sosem értettem, hogy mi játszódik le egy vadidegen fejében az utcán, aki odajön leoltani, most már értem, hogy valamiféle harag/utálat, netán szélsőséges esetben gyűlölet.
Ennek alapján elgondolkodom, hogy milyen jó, hogy emberek vagyunk és tudjuk fékezni indulatainkat és vágyainkat, s én, mint dohányos, tudom fékezni vágyaimat, akkor más is lesz szíves fékezni az indulatait. Nem itt, hanem a való életben.
Az a baj, hogy az olyan szokás, ami látszik rajtam, ha éppen csinálom, s akik megszólnak érte, lehet, még undorítóbb szokásokkal rendelkeznek, csak azt jobban lehet "titkolni".:) Mondjuk ez mindegy a téma szempontjából.
Még egyszer köszi mindenkinek a válaszokat!
Hali! Valóban a kisugárzásod miatt találhatnak meg téged, szólítanak fel a dohányzás abbahagyására! Jómagam is dohányos vagyok, de néha kíméletlenül tekintelen vagyok a körülöttem lévőkre, rokon, barát, munkatárs mindegy, elszívom a cigit. Azzal semmi gondom, hogy szeretnék ha abbahagynám a dohányzást, inkább a hozzáállásukkal, csőlátásukkal nem szimpatizálok! Azzal szoktam érvelni, hogy az az autó, amelyik elmegy mellettünk, egy kilométeren annyi rákkeltő anyagot ereget, amennyit én 17! doboz cigaretta elszívásával, s autóból 4000! Szaladgál naponta. De mivel az AUTÓ, nem olyan nagy baj a szemükben, meg külömben sem merik megállítani a LADÁs apukát, hogy "gyilkolja a gyerekem a kipufogófüsttel". A törvényi szabályozás szerintem helyes, s talán még szigorúbb is lehetne. Békességet csak akkor lelünk, ha valóban letesszük a cigit! Ez fontos!-No meg az autókra is figyeljünk!
Üdv
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!