Mennyi annak az esélye, hogy "tüdőrákot" kapok?
13 éves "gyerek" vagyok, a haverjaim, kipróbáltatták velem a cigit. Nagyon megtetszett, mert utána tök jól éreztem magam, nyugodtnak. Azóta már naponta szívok 2-3 szálat, hétvégén ez dupla. (Persze, a cigit letüdőzöm).
Szeretnék hosszútávon cigizni, de félek nagyon ettől a "tüdőráktól". Azthiszem normális hangnemben tettem fel a kérdést, remélem normális válasz kapok.
nem nagyon lehet százalékban kifejezni.Nagyban függ attól is meddig szívod. Ha évtizedekig akkor igen jelentős, ha csak pár hónapig akkor kicsi.
De azért az mutat valamit hogy a tüdőrákosok kb 80%-a korábban hosszú ideig dohányzott.
A tüdőrák azonban nem az egyetlen rossz dolog amit a dohányzás okoz vagy okozhat, de inkább nem sorolom fel ide az összes hátrányát, mert olyan hosszú lenne a hsz-em hogy fél óráig tartana elolvasni.
50%. Vagy igen, vagy nem.
Minél korábban kezded, és minél többet szívsz, annál jobban nő a valószínűség. Megmondani pontosan nem lehet.
Attól függ,hogy mennyire vagy hajlamos rá.Egyik ismerősöm 20 évig cigizett,eddig nem találtak nála semmi elváltozást.De ismerek olyat is aki csak néhány évig szívta és tüdőrákban meghalt.
A tüdőrák mellett még kaphatsz szájrákot és még rengeteg mást.Nézd meg ezt a videót,ez egy szájrákos nő.
Szeretnél hosszú távon dohányozni?
Ez itt a baj. Hát ne szeress, és tedd le, ameddig tudod. A tüdőrákosok 80%-a dohányos ember. Amellett romlik a sportteljesítményed, és a memóriád. És ha ez se lenne elég rászoksz, és nem lesz elég napi 3-4 szál, hanem ez szépen növekedni fog, aztán azon kapod magad, hogy pénzed sincs, cigid sincs, és nagyon kéne a cigi.
Szóval ne akarja cigizni, tedd le, amíg tudod.
14/F
Az emberre nem lehet rávenni, hogy most próbálja ki a cigit... Ha ki akarja akkor kipróbálja, ha nem akkor nem. Szóval szerintem ne a haverjaidra fogd, hogy "kipróbáltatták" veled.
Amúgy ha annyira félsz a tüdőráktól akkor nem értem, hogy miért annyira fontos cigizni...
Válasz a kérdésre: szerintem ha már elkezdted és te kijelentetted, hogy szeretnéd ezt hosszútávon folytatni, így nagy esélye van.
Szia
Az én véleményem hogy most kellen leszoknod vagy meghalsz és ha tovább folytatod akkor remélem hogy meg is halsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!