Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Vizipipázás után mindig...

Vizipipázás után mindig megfájdult a tarkom DE csak 1-2 nap mulva. Nem mindig de 75%-ban igen. És utána egy hétig fáj a torkom és beteg vagyok? Lehet ez a vizipipától, lehet hogy érzékeny a mandulám?

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 15:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

Inni kell közbe!

Meg az is lehet h tul hideg a füstje. És érzékeny a mandulád és ezért fájdul meg.

2010. dec. 12. 17:36
 12/19 anonim ***** válasza:
59%
Te is ám diplomás lehetsz. Vizipipa is okozhat függőséget, nem a nikotin mértékétől függ, hanem magától a ténytől hogy van benne. Viszont valóban kiseb a valószínűsége hogy nikotinra a pipától fogsz rászokni. Meg ez is mi? "A dohány fűszeres". Egyik vízipipa dohány sem fűszeres, mivel mind aromával van ízesítve, folyékony anyaggal! HA legalább ezt a dohányzási fajtát választottad legalább hülyeségeket ne beszélj! Ha a füstöl fájna a torkod, akkor annak már abban a pillantaban fájnia kellene mikor füst éri, tudottaml. Ilyen tapasztalatom nincs. Nem lehet hogy másnap iskolába menet a sok hideglevegőtől fáj a torkod? HAsználj sálat!
2010. dec. 12. 20:22
 13/19 anonim ***** válasza:
86%

11:06 vagyok! Lehet valóbban hogy nem iszol, a pipa tényleg kiszárit, ezért is hagyományosan mindig isznak teát az arabok mellé!

A pipa valamilyen függööséget tud okozni mind minden egyes dolog amit az ember nagyon szeret csinálni! Én már kb. 4 éve pipázom rendszeresen, naponta többet de volt már hogy bizonyos körülmények miatt 1 hétig vagy akár 1 hónapig nem tudtam pipázni és hiányzot mert egy fárasztó nap után vagy egy sör mellé kifejezetten jól esett volna, de nem úgy hiányzot hogy remegős kézzel próbáltam volna valami megoldást találni hogy pipázak!

2010. dec. 13. 00:13
 14/19 anonim ***** válasza:
75%
Épp ezért, ez nem függőség...maximum hozzá vagy szokva. De ha testi tüneteket okozna a hiánya, akkor lenne függőség. És egyébként: a fahéjas dohány túl fűszeres, nem lehet, csak a lehető legkisebbet szívni belőle, mert attól nekem is fáj a torkom.
2010. dec. 13. 08:32
 15/19 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom :D:DD most kaptam egy Moshato szivöcsövet razan vagy namor vagy nemtudom :$$$de ezzel Nagyon jo pipázni még csak az al waha guavát probáltam .. de az nagoyn jo volt és nemlett semmibajom! Mondjuk régen se volt csak igy évente 2X-3X kb. köszönöm a sok választ még egyszer!
2010. dec. 13. 21:47
 16/19 anonim válasza:
4éve vízipipázom. felelősségteljes dolog. élmény és egy klassz dolog ha jól csinálod, DE ha fáj tőle a torkod akkor a gond a kiszáradással lesz, viszont ha egy-két nap múlva akkor szerintem simán érzékeny vagy a füstjére. sajnos abba kell hagynod vagy levegősebbre kell tömnöd a pipát esetleg kevesebb füstöt kell beszívnod. a vízipipa is káros mint minden más de köze nincs a dohányzáshoz.
2010. dec. 13. 22:53
 17/19 A kérdező kommentje:

Igazad van utolso lehetséges..köszii :))

de én arra jöttem rá,h az én nem moshato csöveimet(RENGETEGET MOSTAM) és komolyan mintha rosdás lett volna.. és most h van moshato SEMMIBAJOM nincs.. SŐT betegen szivtam.. és egyáltalán nemvolt semmibajom!! köszi az értelemes válaszokat még1X:))

2010. dec. 16. 17:04
 18/19 anonim ***** válasza:

Köszönjük Emesék! ( Akinek nem inge ne vegye gatyára :) )

Kedves kérdező , elég sok választ kaptál kérdésedre, ha még aktuális és tényleg csak pár nap után szokott jelentkezni a torokfájás akkor felteszem, hogy nem egyedül szívod a pipát.

A nikotin/füstsokk amit kap a szervezet biztos hogy egy kicsit legyengül pipázás közben, elképzelhetőnek tartom hogy ilyenkor fogékonyabb lesz fertőzésekre , amit vagy a nem tiszta pipától,alkatrészeitől vagy egy pipatárstól kaphatsz el. Próbáld meg minden használat előtt kifertőtleníteni a pipát, mivel ahol víz van ott megjelennek a kórokozók is. ( Forró víz, esetleg tiszta alkohol. Házi cuccok pl domestos nem biztos hogy jó, oldhatja a fém alkatrészeket.)

Ez egy esetleges megoldás, illetve az hogyha ezután is jelentkezik a tünet akkor lehet tényleg abba kellene hagynod, mert máshonnan is elkaphatsz fertőzéseket. Főleg ha téged ennyire legyengít a pipázás.

Aki meg azt állítja hogy nincsen benne nikotin, illetve nem lehet rászokni az sajnos téved, sokkal kevésbé káros mint a cigaretta, de attól még nem jó. Bár baromi kellemes társasági elfoglaltság, de könyörgöm ne mondja már azt senki sem hogy ez olyan egészséges.

2010. dec. 28. 22:01
 19/19 A kérdező kommentje:
köszii
2010. dec. 29. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!