Hogy csökkenthetném le a napi cigaretta adagom?
17 éves vagyok, 16 voltam mikor rászoktam a cigire.
neoval kezdtem, rendes cigivel folytattam, most egy ideje tereát szívok.
tudom hogy fiatal vagyok, de egy mélyebb pontomban kezdtem el dohányozni, akkoriban az önkárosítást helyettesítettem ezzel, ez jobb opciónak tűnt.
mára jobban vagyok, bár szorongani szoktam, és a dühkezelésem sem a legjobb, ezeket is tudom kontrollálni valamilyen szinten vele.
viszont ebben a tanévben nagyon durva mélyrepülést vettem, emiatt egyre több cigit is elszívtam.
most erre az évre abbahagytam a sulit, mert már olyan szinten stresszeltem hogy éjszakákon át nem aludtam, nem tudtam enni, és gondolkozni és tanulni sem, mert olyan érzés volt mintha a fejemben ezer ember kiabálna egyszerre, össze vissza, pedig tavaly még nagyon jó tanuló voltam. jövőre átmegyek estire, de ez így mellékes, csak gondoltam így kerekebb a dolog ha meg is adom az okát.
ezzel az a baj, hogy hozzászoktam hogy egyre többet és többet kívánok, így mostmár eljutottam napi másfél, 2 dobozig.
és ez nyilván az egészségemnek sem jó, ahogy az sem, hogy lassan szinte fél óránként megkívánom, és ha egyszer kimegyek cigizni, elszívok fél óra alatt 4-6 szálat, kisebb kihagyásokkal, mert ugye az iqos rögtön egymás után kettőt enged csak.
ha olyan helyen vagyok ahol nincs alkalmam cigizni, akkor megőrít hogy nem jutok hozzá.
ráadásul anyukám is cigizik, és ő veszi nekem is, és azt a havi 150 ezer forintot másra is lehetne költeni, nem csak cigire.
leszokni nem tervezek, csak lejjebb csökkenteni a napi adagot.
van valakinek valami ötlete?
(kérlek ne ítélkezzetek, tudom hogy rosszul cselekszem)
köszönöm előre is☺️
Teljes leszokás nélkül nehéz egy nagyon minimumon maradni. Inkább az a helyes, hogy leküzdöd a napi dózist egy nagyon minimálisra (pl. 2x fél lightos cigi üvegcsőből elszívva), utána hirtelen elhagyod az egészet.
Egy héten belül megszűnik a diszkomfort, de ezek után is teljes absztinencia kell a hosszútávú normalizálódáshoz. Néhány hónap után teljesen szabad leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!