Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Kipróbáltam a dohányos cigit...

Kipróbáltam a dohányos cigit amit cigiboltban lehet kapni és egy kis stimulációt érzek egy kicsivel az elszívás után, ez normális? 18/Fiú

Figyelt kérdés

Oké szóval egy kis előszó, hogy értsétek, hogy miért próbáltam ki a cigit:

benzó (nyugtató) meg alkohol használó voltam, 2024 szeptemberében be benzózva megpróbáltam kiugrani az ablakon a suliban és ja, pszichiátria lett belőle és autizmust kaptam a már korábbi borderline személyiségzavar mellé. A mentális cuccaimból adódik, hogy mindig üresnek érzem magam és szorongok. 2024 novemberében kb 6-7 hét után elkezdtem újra inni kb 3 hétig minden nap, egy két pohár boroskóla (fél pohár bor, fél kóla) és ja. Utána decemberben elkezdtem kis mennyiségben újra benzózni (0.5 mg fronyó, helex) és ja… leálltam vele most kb 2-3 hete józan vagyok benzóktól, alkoholból néha ittam pár pohár boroskólát.

A kérdés most következik: kipróbáltam a dohányos cigarettát, hogy ne agyaljak folyton a benzókon meg az alkoholon, és a cigi az elszívás alatt egy ilyen megelégedett, satisfied érzést adott nekem, mintha megtaláltam volna valamit amit kerestem eddig, ami betölti az űrt a szívemben, illetve egy picikét éberebbnek jobban koncentráltnak érzem magam egy-két óráig miután elszívtam egy cigit.

Ez az érzés cigin normális? Meg fog szűnni valamikor vagy mindig így “be fog állítani” a cigi?

Köszi!

tegnapelőtt 21:09
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt nem mondtam, hogy négy napja kezdtem cigizni.
tegnapelőtt 21:19
 2/11 anonim ***** válasza:
50%
Én a helyedben egyszerűen csak hagynám ezt a túlzott önelemzést meg a szereknek az elemezgetését és egyszerűen csak elfoglalnám magam valami értelmes dologgal: munka, tanulás, akármi, ami előrefelé visz az életben. Rendet kell tenni a fejben, de nem szerekkel, meg szerek helyett pótló szerekkel, hanem csak úgy. Semmit nem kell túlgondolni, csak csinálni kell az értelmes elfoglaltságokat és bumm, működni fog.
tegnapelőtt 21:25
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm igazad lehet, de ha nem szerezek akkor egy depressziós, szorongó, kakidarab vagyok, szóval én azt érzem, hogy kell valami ami kiszakít a valóságból mert néha túl sok az élet tudod. Persze ez nem mentség arra, hogy szerezek de egyszerűen nekem néha kell. De köszönöm megpróbálok valami értelmeset csinálni.
tegnapelőtt 21:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Jó, akkor úgy mondom, hogy ne ez legyen a top prioritás, hogy a szereken agyalsz, mert az nem vezet sehova.
tegnapelőtt 21:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, köszönöm! Megpróbálok nem mindig rajtuk agyalni!
tegnapelőtt 21:44
 6/11 anonim ***** válasza:
Dolgozni nem tudnal meg sportolni?
tegnapelőtt 22:06
 7/11 A kérdező kommentje:

Dolgozni egyenlőre nem tudok mert gyengénlátó vagyok és nem emelhetek nehezet és amíg nem járom ki a középsulit (11.es vagyok) addig nem tudok elmenni dolgozni, a sport ugyanúgy kivan lőve mert nem emelhetek nehezet mert leszakadhat a retinám (szemészem mondta).

Mindennap elmegyek 2-3 órákat sétálni egyébként szóval a napi mozgás megvan. (Magántanuló vagyok ezért viszonylag sok szabadidőm van).

tegnapelőtt 22:26
 8/11 anonim ***** válasza:
Jó tanács, hogy ne cigizz, mert hosszútávon ugyanolyan káros, mint bármelyik drog igazából. Lassú koporsószög. Sajnos 16 évesen elkövettem a hibát én is, hogy rászoktam most 25 évesen kínlódva próbálok lejönni róla. Ez a "buzz" érzés el fog múlni, és egy idő után csak a szorongás, és a feszültség jön, mert kell a nikotin, de nem ad jó érzést csak elmulasztja a nikotinhiányt. Ha mindenképp érdekel a nikotin, és úgy gondolod ez milyen jó akkor inkább a snüssz, mert talán az még kevésbé káros, és ezt az érzést többszörösen nyújtja hosszútávon is, de egyik nikotinos terméket sem ajánlom, mert miután rászoksz csak azt kívánod bár ne próbáltad volna ki soha.
tegnap 00:37
 9/11 A kérdező kommentje:
Értem köszi!
tegnap 01:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Nézdd egy idő után ez el fog múlni !azt hogy cigizel e azt döntsd el te magad.ha jól esik akkor csináldd .
tegnap 05:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!