Igaz,hogy az ecigi,vapek hosszú távon hasolóan károsak lehetnek még ha nem is annyira,mint a hagyományos cigi?
Figyelt kérdés
Magas vérnyomás,érszűkületek,szájrák,stb?tegnap 10:16
1/11 anonim válasza:
Semmi sem jó a tüdőnek, de a ciginél rosszabb nincs. Az ecigit se javaslom, de ott legalább nem füstöt szívsz a tüdődbe. Nincs kátránylerakódás.
Ezzel együtt az ecigi likvidben is vannak rákkeltő hatású anyagok.
2/11 Ypszilon1980 válasza:
Nem hasonlóan károsak egyáltalán, sokkal kevesebb az, aki vape miatt kerül kórházba, vagy amiatt lesz beteg.
3/11 anonim válasza:
Majd negyven év múlva lehet megmondani. Az " önkéntes emberkisérletek" még zajlnak. A tapasztalatok kb 10 éve gyűlnek. Angolul lehet olvasni az EVALI ról, ami a vaporizátorok ritka, de súlyos mellékhatása.
4/11 A kérdező kommentje:
Evali?Az mi?
tegnap 11:19
6/11 Ypszilon1980 válasza:
Igen, valakik nagyon akarják, hogy az ecigi ugyanolyan káros legyen,mint a sima cigi, kb. 20 éve be akarják bizonyítani. Károsnak káros, de nem ugyanannyira. Mondjuk az igaz, hogy egyre több a COPD-s beteg, de majd meglátjuk emiatt van-e.
7/11 anonim válasza:
Jogos, tehát ha valaki cigiről vált, nyilván nyer vele.
De az a fiatal, aki kacérkodik a dohányzással és ezzel vígasztalja magát, hogy jobbat választ, mind a büdös füstös, az meg választhatna jobbat is, például, hogy nem szokik rá semmire.
8/11 anonim válasza:
A ciginél nincs rosszabb. Annyi tapasztalatom van csak, hogy minden létező dolgot kipróbáltam amit lehet. A ciginél rosszabb nincs, plusz két év doányzás után olyan refluxot kaptam, hogy majdnem az orromon folyt vissza a sav. Egy terratonna olvasás és vizsgálat után sem akartam elhinni, hogy a cigi okozza, csak akkor hittem, amikor letettem és jobban lettem. Viszont vapet most is szívok, igaz, hogy kannabisz kivonat van benne, ami inkább gyógyszer a számomra. A cigitől és a jointtől nagyon szarul voltam folyamatosan, a vape viszont elmulaszt minden gyomorbántalmat. És arra jöttem rá így az évek alatt, hogy a ciginél és az alkoholnál károsabb drog nincs és pont ez a kettő legális, az eszem megáll. A nevelőapám májcirrüzist kapott a sok italtól és azért nem tudtak májtranszplantációt végezni rajta, mert elszívott egy csomag gold davidoffot minden nap és ezért a 42(!!!) éves szíve nem bírta volna meg a műtétet. Ez csak egy kis mellékes, hogy szokjatok le. Amig cigiztem sem értettem, hogy lehet valami olyat szívni, ami nem borítja meg rendesen a fejet? A realitás annyira szánalmas, annyira rosszindulatú a világon majd. mindenki, hogy nem érdemes tiszta fejjel mérgelődni. Viszont az alkohol és a cigi az csak megbasz, semmi jót nem ad.
9/11 A kérdező kommentje:
Sörrel elvagyok. Nem hinném hogy hosszú távon az ölné meg az embert mint minden egyes nap füstöt beszívni
tegnap 23:15
10/11 anonim válasza:
Ő is csak napi 5 sört ivott, de elég volt előtte egy hepatitis és rekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!