Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mi az egészségesebb, dohányozn...

Mi az egészségesebb, dohányozni (napi 1 doboz cigi), vagy pedig letenni a cigit és elfogadni, hogy a stressz néha felőröl?

Figyelt kérdés

nov. 11. 00:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Babavárás miatt szoktam le kb. 3 éve, és azt kell mondanom, hogy ez a stresszkezelés része csak fejben dől el.

Eleinte furcsa volt (nagyon stresszes a melóm, és egy-egy nehezebb feladat elvégzése után a cigi volt a jutalom is), de ha az ember rendet tud tenni a fejében, akkor rájön, hogy a cigi nem nyugtat meg hosszútávon. Sőt, most már imádom, hogy nem azon kell állandóan idegelnem magam, hogy belefér-e még egy cigi X cselekvés előtt, vagy csak utána mehetek ki... pedig én imádtam cigizni, és a baba miatt is úgy tettem le, hogy "terveztem" visszaszokni, de már eszem ágában sincs, tényleg olyan, mintha egy rabságból szabadultam volna 🙂

(Viszont nekem úgy volt könnyebb letenni, hogy egyik pillanatról a másikra, nem úgy, hogy folyamatosan csökkentem az adagot.)

Szóval szerintem nem cigizni sokkal egészségesebb, mert a stresszt hamar megtanulja kezelni az ember agyban. Nekem inkább a pótcselekvés része hiányzott, és a megszokás, mikor mondjuk minden reggel rágyújtottam szinte ugyanott, és elszívtam az első szálat a buszig stb.

De amúgy néha kijártam ugyanúgy a kollégákkal (figyelve, hogy ne kapjam a füstöt), és meglepő módon nem zavart, néha el is felejtettem, hogy csak pletyizni mentem, és én nem is gyújtok rá, ők meg igen 😀

nov. 11. 01:16
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
#1. Nagyon jó! Én kb. 8 hónapja nem dohányzok. Igaz, nekem csak úgy sikerült, hogy minden nap csökkentettem az ,,adagot". 20 év dohányzás után szebb lett a bőröm, nem büdös a ruhám, nem kell figyelnem, hogy van e nálam cigi. Az első hónapban maga a mozdulat jobban hiányzott, mint a cigi. Ma már nem zavar, ha dohányoznak mellettem. Nem mellesleg írtó drága napi szinten.
nov. 11. 04:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy ideig lesz csak a cigi letevése után a stressz jelen. Pár hét után rájössz, hogy a ciginek semmilyen köze nincs a stressz kezelésében.
nov. 11. 07:30
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Napi 1 szál cigit szívok , nem kell többet azt nem lesz semmi baja senkinek.
nov. 11. 12:07
 5/13 anonim ***** válasza:
Másfajta választás is létezik.
nov. 11. 14:36
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Más módon kezelni a stresszt.
nov. 11. 16:38
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
nov. 12. 00:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Bármi jobb a ciginél. Nem lenne szabad árusítani függőséget okozó terméket. Most halt meg anyám tüdőelégtelenségben, és semmi más betegsége nem volt, csak véroxigén hiány miatt leálltak a szervei.
nov. 14. 04:55
 9/13 anonim ***** válasza:
Letenni a cigit és neked beváló stresszkezelő gyakorlatot keresni.
nov. 14. 17:07
 10/13 anonim ***** válasza:
Mikor eldőlt az esküvő ideje, visszaszámoltam és kijelöltem a napot, mikor hagyom abba a cigit és a tablettát mert azonnal babát akartam. Sajnos a baba nem jött össze, viszont azóta se gyújtottam rá. Ennek több évtizede és 2 éve mégis COPD-t diagnosztizáltak, pedig csak napi 2-3 szálat szívtam. A stressz oldására citromfű és más gyógynövények teáját iszom jó eredménnyel.
nov. 15. 03:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!