Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Én látom rosszul a helyzetet...

Én látom rosszul a helyzetet vagy én vagyok az önző?

Figyelt kérdés

Párommal nem rég óta vagyunk együtt, én dohányzom, de ő nem. Interneten ismertük meg egymást, és már az ismerkedés elején tisztáztam vele, hogy dohányos vagyok. Amíg nem találkoztunk addig folyton jött vele hogy Fúj cigi, büdös, mérgező, stb meg hogy mennyire utálja. Aztán első találkozásunknál mikor cigiztem, azt mondta, hogy ez a fajta amit én szívok nem is büdös. Aztán következő talalkozasunknal egyenesen kért a cigimből, nem is értettem, le akartam beszélni, de eroskodott aztán szívott belőle pár slukkal. Ezek után egyre többször jött ki velem mikor cigiztem, és kért szivast. Nagyon jól esett tőle ez az apró gesztus, és hogy addig sem kell egyedül kinn állnom és vele lehetek. Mostanában már nem jön ki velem, és nem is kér, kicsit rosszul esik meg elszomorít de fel tudom dolgozni. Viszont most már a legtisztitot is bekapcsolja mikor jövök be és mondja hogy budos vagyok. Már a lépcsőn se cigizhetek a ház előtt, amit eddig engedett, hanem lejjebb kell mennem a kertben és ott szívnom. Egyik nap azzal jött hogy milyen önző vagyok, nekem az életemben a legfontosabb dolog a cigi, és senki más nem szamit nekem szerinte. Ma az egyik cigimnél mikor kimentem megkerdezte hogy aludjunk külön? Én meg: "rendben, alhatok az emeleten?" aztán kimentem cigizni.

Az én véleményem az, hogy az elejétől fogva tudta mivel all szemben, és összejött velem, annak ellenére hogy tudta hogy dohanyzok. Aztán meg tetteti egy ideig hogy nem is zavarja, aztán mégis?

Bevallom őszintén, legyek bármilyen önző vagy nem, nem fogok senki kedvéért leszokni a cigiről, csak azért mert nem tetszik neki hogy dohányzom. Mégha azzal jönne (de szerintem nem fog, mert nem zsarolós), hogy valasszak hogy a cigi vagy ő, nem hagynám abba a dohányzást, de nem is hagynám el. Ezzel nem én döntenék nem ő mellette, hanem ő hagyna el engem, azért mert nem tud elfogadni, úgy, ahogy vagyok.

júl. 31. 22:26
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Meghalt tüdőrákban a legjobb barátom, aki kicsit dohányzott néhány évig. Iszonatosan szenvedett hat évig, oxigénpalackokat cseréltek az ágya mellett hetente.

Előtte pedig egy barátnőm halt meg ugyanígy, de kórházban.

júl. 31. 22:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Részvétem de ez hogyan kapcsolódik az én (vagy mi) helyzetunkhoz?
júl. 31. 22:43
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
A lehető legrosszabb amikor valakit elfogadunk úgy hogy cigizik,és utána megpróbálják leszoktatni az embert.Én nem tartom fair-nek ezt egy kapcsolatban.Vagy elfogadjuk "szőröstűl-bőröstűl"a másikat,vagy nem.Az hogy te dohányzol az nem önzőség ,hanem egy szokás,amit ő az elején elfogadott.A helyzet az hogy az ilyen kapcsolatból ki kell lépni.
júl. 31. 22:52
 4/9 rántotthúsosszendvics ***** válasza:
Ha rosszul esik számodra az, hogy a párod már nem jár ki veled és nem szippant néhányat a cigarettádból, szerinted hogyan esik a párodnak az, hogy figyelmen kívül hagyod a kérését? A füst után az ember valóban nem illatozik úgy akár egy rózsaszál, és nem mindenki szereti annak a szagát, ami rajtad maradhat néhány cigaretta elszívása után. Beszéljétek meg normálisan, mielőtt nagyobb konfliktus alakulna ki köztetek, egy pár vagytok és minden bizonyára elég idősek ahhoz hogy rendes megoldást találjátok erre a problémára. Neked is engedned kell, ne cigizz annyit mert a végén nehéz lesz letenni, ha egyáltalán majd leszeretnéd.
júl. 31. 22:56
 5/9 anonim ***** válasza:
33%
Kettőtök közül nem te vagy az önző
aug. 1. 06:42
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

Az igaz szerelem a halálig tart!

Talán van olyan ember, aki nem tőled várja az utolsó koporsószeget. Azt gondolja, hogy van több öröm a füstnél.

aug. 1. 10:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet aggódik az egészséged miatt.
aug. 1. 13:30
 8/9 anonim ***** válasza:
66%

Nem töltenék időt cigarettaszagú vagy kocsmaszagú emberrel.

A dohányos és az alkoholizáló szenvedélybeteg.

Önző ember, mert a saját szenvedélyét a másik emberre erőlteti.

aug. 3. 01:18
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
A pali egy nyomorék, dobd ki a francba
aug. 3. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!