Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Komolyan én látom rosszul a...

Komolyan én látom rosszul a helyzetet?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban sosem voltak nálunk mamáék. Pontosabban kb 10év alatt 2x. Minden 2.héten mi mentünk hozzájuk.

Nem volt kocsijuk, faluról a varosba bejutni nehéz volt nekik. Idősebbek is, betegek is voltak.

(Ezt csak előzménynek írtam le).

6 éve költöztem el otthonról. Férjemmel 1hónap ismerettség után költöztünk össze egy családi veszekedés miatt.

1 évig nem is beszéltem anyámékkal.

Utana enyhült a dolog.

Mi házat vettünk, akkor 1x eljöttek, hogy kb megbámulják és ennyi.

Nekünk született 2 gyerekünk. Ez sem volt elég indok, hogy eljöjjenek.

3 éves a nagy.

Azóta k havi 1x mi mentünk, de ők nem jöttek.

Ma betellt nalam a pohár. Hivott anyám, ott a télapó ajándék menjünk érte. Mondtam, hogy jó, mikor? Hat délután. En meg mondtam, delután nem megyek már, mert a kicsi (1 éves) ordít a kocsiban a sötétben én meg így nem vezetek.

Annyira megsértődött, ramcsapta a telefont.

A gyerekek szeretik őket. Csak emiatt mentünk. (Másik nagymamával egyáltalan nem beszélünk).

15km-re laknak. Fiatalok (49évesek). Ott van 2 auto is.

És én lettem a szarszemét, hogy nem viszem a gyerekeket.

(Pl eddig sosem vigyáztak rájuk, vagy ilyesmi, szóval sosem kértünk szívességet, ha valakinek ez szúrna szemet)

Mondtam, én nem szeretnék velük beszelni többet, míg így gondolják. Nekik ugyan annyi eljönni, mint nekünk. Azért mert az én nagyszüleimnél ez volt a szokás, az nem azt jelenti, ez a norma.

Én gondolom túl?

2022. dec. 19. 10:39
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

Jól gondolod.

De az, hogy egyik nagyszülővel se jöttök ki, elgondolkodtató.

2022. dec. 19. 10:52
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Ne hibáztasd magad.Vannak emberek akiknek nem lehet megfelelni.Olykor a saját családunkban is...Az ilyet ignorálni kell,mert sosem fog megváltozni.Majd ha észreveszi magát akkor szólni fog,de erre sajnos kicsi az esély.
2022. dec. 19. 10:54
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem igazad van.

Persze, megértem, hogy az idősödő szülők kevésbé szeretnek kimozdulni, mindenki jobban szeret a saját otthonában lenni, de még időben helyre kell tenni őket.

Nálunk is az van, hogy mi többet megyünk, mint a nagyszülők, pedig ők sem lerobbant öregek. Nekem ez belefér, de az, hogy ők egyáltalán ne jöjjenek, az nem. Általában minden megyünk 1 hónapban 3 hétvégén, ők 1- en. Néha kettőn, ha úgy jön ki, de mi már az elején megmondtuk, hogy jöjjenek ők is, nem fogunk mindig mi menni.

2022. dec. 19. 10:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Nincs min elgondolkodni ezen.

Mármint, hogy miért nem jövünk ki velük.

Mind a kettőnk apja meghalt.

Anyósom 16évesen kitette a férjem otthonról, mert az új palijával nem jöttek ki és a férfi fontosabb volt. Igy férjem több mint 15éve nem beszél az anyjával, en is csak 1x találkoztam vele masik rokonnál.

Szerintem erről nem mi tehetünk.

Nálunk nevelőapám egy narcisztikus ember. Elutál mindenkit magamellől.

Anyám 20éve viseli el neki a megalázást, esetenként verést. Én ezért menekültem otthonról, mert ebben élni őrjítő volt.

Így, hogy ritkan megyünk, arra az időre moderáljak magukat.

2022. dec. 19. 10:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tartani tovább velük a kapcsolatot és ennyi. Nekünk is egyik mamám állandóan csak sípol hogy nem megyünk hozzá a dédunokáját kb 3x látta abból is 2x úgy hogy rokonnál volt abban a városban és ő unszolta hogy jöjjenek át....és még képes volt elmondani is. A lányához tud menni meg a másik 2 unokához ők a minden a fia családja vagy is mi meg le vagyunk szarva magasról. Felköszöntöm telón születés névnap alkalmából és ezen kívül egész évben le van sajnálva. Nem kell idegeskedni olyanok miatt akiknek nem vagytok elég fontosak. Ha nem hát nem akkor nem kell erőltetni elvagytok ti nélkülük is. Az meg tahó dolog hogy ott az ajándék menj érte. Paraszt...
2022. dec. 19. 11:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

49 évesek, basszus, én is ennyi vagyok, és kisiskolás gyerekeim vannak!

Apám 81 éves és még vezet autót. Miről beszélünk?

Ha a szülőknek nem fontos a találkozás, akkor egyértelmű, hogy az unokáik ennyire nem számítanak nekik. Akkor meg nem kell semmit se erőltetni.

2022. dec. 19. 13:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Alapvetően igazad van.
2022. dec. 19. 17:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igazad is van. Megmondanám a férjemnek, hogy felőlem viheti a gyerekeket a szüleidhez, ha annyira nyúzzák őt emiatt, de én többet nem mennék, ha már ez megy évtizedek óta.
2022. dec. 20. 15:06
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim ugyanezek :D Nincs autóm, se családom. Nekem alsó hangon 4-5 óra az út tömegközlekedéssel (munka miatt költöztem). Az ötvenes, fitt, dolgozó szüleimnek ugyanez 2-2.5 óra kocsival. Mégis elvárnák, hogy én menjek. Mentem is, évi 1-2x, amikor volt elég időm és energiám megtenni az utat.

Na, szerinted ki a szar, amiért nincs gyakrabban személyes kapcsolat?

2022. dec. 25. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!