Akik cigiznek, miért?
Gondolkodtam amúgy rajta, hogyan írjam be/beírjam-e pl a "kívánom" mellé, (hogy pl "kívánom, vagy akár függő is vagyok, és úgy kívánom") azt hiszem, úgy vagyok vele, hogy jelölhetik ők is a "kívánom"-ot, vagy be tudhatják írni esetleg az " "egyéb"-hez" . De nekem tökéletes, ha a kívánom-ot jelölik, asszem, a függőséget nem mertem beleírni talán több szempontból is/sem, de amúgy szóval a konceipcióm az volt, hogyha valaki netán, neadjisten függő, az is majd a "kívánom"-ot jelöli. Ja amúgy igen, lehet, hogy szétbontottam volna akár mégjobban, de 10 lehetőséget lehet megadni. :) Egyébként jó, hogy említetted ezt a nikotint, akkor ezek szerint erre függenek rá.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Ez egy jó kérdés, én is épp ilyesmit akartam kiírni, mikor megláttam ezt. Én nem vagyok dohányos, szerencsére. Anyám csúnyán sokat szívott, 2 doboz Symphonia (70-80-90-es évek) Nem tiltotta, megkóstoltuk a tesómmal, ocsmedáré szarnak tartottuk és soha többet meg se kívántuk. Sőt számomra azóta is érthetetlen, hogy mit lehet ezen szeretni. Meg hogy miért lenne menő az, hogy valakinek a haja, a ruhája, a szája büdös, égéstermékszagú, a körmei besárgulnak stb?
Én úgy látom, kívülállóként, ahogy egy másik kérdés alatt is kifejtettem, ahol az volt a kérdés, hogy általában fiatalon szoknak-e rá az emberek a cigarettára vagy idősebben, erre én ezt írtam: "Véleményem szerint azér nagyobb arányú a fiatalkori, mint az idősebbkori rászokás, mert fiatalon meg akar felelni a többieknek. Felnőttként meg leszarom az ilyen tirpák, primitív baromságot, hogy akkor fogadnak be, ha velük szívom. Mondjuk erős karakter voltam fiatalon is, aki ezzel próbált zsarolni, azt elküldtem a telebaszott kuurvaanyjába. Nem is lettem dohányos. De a kis szerencsétlen, a kis konformista, aki annyira esdekel az elfogadásért, annyira függ, hogy aláveti magát a mások akaratának, simán befolyásolható annyira, hogy rászokjon egy dologra, ami alapból nem ízletes, nem kellemes, maximum csak hozzá lehet szoktatni magát az embernek."
És nem bántani akarom a dohányosokat, de sokkal több konformizmust és megfelelést érzek mögötte, mint valódi "szeretést".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!