Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Más tapasztalt ilyen durva...

Más tapasztalt ilyen durva tüneteket a cigitől?

Figyelt kérdés

kb 15 év szívtam el az első cigijeim. Azóta volt hogy csak kocadohányos voltam, volt hogy napi szinten cigiztem, ilyen nagyon összevissza. Leszokási kísérletek, aztán visszaesés stb... Olyan nagyon durván erős dohányos aki fixen két dobozt meg többet elszív sosem voltam. Olyan kettő kettő és fél éve kezdődött ez a dolog, azelőtt volt egy fél éves éves időszak mikor teljesen leszoktam, aztán megint elkezdtem kocadohányozni, hétvégente társasággal. Na szóval kb kettő három éve kezdődött az, hogy ilyen elég kellemetlen szorító, fájó érzést kezdte el érezni mellkas tájékon. Nyilván ezt a cigizés csak súlyosbítja. Konkrétan számtalanszor bele futottam már ebbe azóta, hogy amúgy már leszoktam, de ha így véletlen elcsábulok egy baráti összejövetelen úgy hogy hónapokig vagy akár fél évig egyáltalán nem gyújtottam rá, és 1-2-3 szálat elszívok, újra hetekig köhögök, krákogok, meg fáj a mellkasom.

Voltam ezekkel a panaszokkal tüdőgondozóba, ahol semmit nem mutattak ki, sőt azóta már legalább 2 tüdőszűrőm is volt munkaalkalmasság miatt, azokon is semmi.

Csak azért furcsa mert vannak akik 40 éve szívják a napi két doboz bika töltött cigit, aztán kb semmi panaszuk, nem köhögnek, stb... engem meg úgy hogy kb évek óta nem dohányzok rendszeresen, max pár havonta, fél évente alkalmanként rágyújtottam 1-2 szálra, teljesen kicsinál.

jún. 14. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Attól hogy nem mutassák ki, és nem kötik senki orrára, attól még lehet nagyon is bajuk. Rengeteg ember fél orvoshoz menni, így inkább elfogadják a bajukat, és megpróbálnak együtt élni vele, mintsem hogy tennének ellene. Azt nem értem, hogy miből gondolod, hogy bárki is publikálná a saját betegségét? Minden embernek van privát szférája, és még ha sokan azt is mondják, hogy nincs bajuk tőle, azt vagy azért mondják, hogy megnyugtassák magukat az ellenkezőjétől, vagy azért mert még nem tudnak vagy nem is akarnak tudni róla. Ha tudják is, hogy van valami betegség ettől, azt szépen leplezik, hogy ne közösítsék ki őket, és hogy a társaság tagja maradjanak. Hatalmas hiba ennyire hiszékenynek lenni, próbálj meg egy kicsit szkeptikus lenni. Szerinted viccből van a csomagoláson feltüntetve hogy 10-ből 9 betegségnél a cigaretta hozzá járul a betegség kialakulásban? Ne legyél már ennyire öntelt és önhitt kérlek. A benzint és a gázolajt is meginnád, ha eléggé fel lenne ízesítve és iható lenne? Ezeket nevezik ízesített méregnek. Az emberek szervezete egyébként is különféle módon reagálnak dolgokra, szóval minden ember más. A tűdőd attól még tele van kátránnyal a 15 éves cigizésed miatt, attól hogy semmit nem mutatott ki a gép. Kezdjük azt, hogy azt se tudjuk hogy működik az a gép, és milyen részletességgel lát, szval lehet hogy a gép nem veszi észre, de attól még lehet ott valami. Én komolyan venném a helyedben az életet, és ha ennyire ártalmas rád ez a dolog, és ha megy annyira jól, hogy 15 évig erre verj el egy autó vagy egy ház árát, akkor miért ezt a retek sz@rt szívod? Ihatnál helyette minőséi italokat, amitől tényleg nem lenne semmi bajod, minthogy folyamatosan mérgeznéd magad. Így akarsz megfelelni a nődnek, és nemi életet élni, és családot alapítani? 27f
jún. 14. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
A helyedben nemcsak tüdőgondozóba mennék, ha szorító mellkas fájdalmat érzel, hanem kardiológiára is. A dohányzás az érrendszert is hazavágja, nem ártana megnézni, milyen állapotban vannak a koszorúereid. Minden ember másképp reagál a rizikó faktorokra, attól függően, hogy egyedileg mire van hajlama.
jún. 14. 19:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet más probléma van.
jún. 14. 19:46
 4/6 A kérdező kommentje:

@19:32

Háziorvos megvizsgált, szerinte "tökéletes" vérnyomásom és ekg-m van így teljesen indokolatlan kardiológiára tovább küldenie.

jún. 14. 19:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem keresd fel Doktor House-t!
jún. 14. 20:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem pont azért vannak ezek mert néha cigizel és a szervezeted újra és újra "sokkolódik"
jún. 14. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!