Más tapasztalt ilyen durva tüneteket a cigitől?
kb 15 év szívtam el az első cigijeim. Azóta volt hogy csak kocadohányos voltam, volt hogy napi szinten cigiztem, ilyen nagyon összevissza. Leszokási kísérletek, aztán visszaesés stb... Olyan nagyon durván erős dohányos aki fixen két dobozt meg többet elszív sosem voltam. Olyan kettő kettő és fél éve kezdődött ez a dolog, azelőtt volt egy fél éves éves időszak mikor teljesen leszoktam, aztán megint elkezdtem kocadohányozni, hétvégente társasággal. Na szóval kb kettő három éve kezdődött az, hogy ilyen elég kellemetlen szorító, fájó érzést kezdte el érezni mellkas tájékon. Nyilván ezt a cigizés csak súlyosbítja. Konkrétan számtalanszor bele futottam már ebbe azóta, hogy amúgy már leszoktam, de ha így véletlen elcsábulok egy baráti összejövetelen úgy hogy hónapokig vagy akár fél évig egyáltalán nem gyújtottam rá, és 1-2-3 szálat elszívok, újra hetekig köhögök, krákogok, meg fáj a mellkasom.
Voltam ezekkel a panaszokkal tüdőgondozóba, ahol semmit nem mutattak ki, sőt azóta már legalább 2 tüdőszűrőm is volt munkaalkalmasság miatt, azokon is semmi.
Csak azért furcsa mert vannak akik 40 éve szívják a napi két doboz bika töltött cigit, aztán kb semmi panaszuk, nem köhögnek, stb... engem meg úgy hogy kb évek óta nem dohányzok rendszeresen, max pár havonta, fél évente alkalmanként rágyújtottam 1-2 szálra, teljesen kicsinál.
@19:32
Háziorvos megvizsgált, szerinte "tökéletes" vérnyomásom és ekg-m van így teljesen indokolatlan kardiológiára tovább küldenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!