A Vizpipát vagyis (bong pipát) pillanat ragasztóval ragasztottam meg, káros ez?
szóval csináltam egy bong pipát, amibe száraz dohgyányt kell tenni, és a dohánytartót a csőhöz pillanatragasztóval erősítette, és most ha szívok belőle cigidohányt akkor a pillanatragasztó befolyásol valamit? Illetve mennyit kell várni még szívhatok belőle?
Köszi!
FBS jobb lenne
pillanatragasztókban van ami ciánszármazékot tartalmaz
az pedig nem jó...
"pillanatragasztókban van ami ciánszármazékot tartalmaz
az pedig nem jó."
Én kémikus vagyok tévedsz, egyszer cianoakrilátot tartalmaz a cianovegyület nem azonos az erős méreg ciánvegyülettel. Ez a ragasztó víz hozzáadásával ecetsav lehasadással alakul át akriláttá ami szerves üveg ez a keményedés folyamata. A kötés folyamán az ecetsav miatt van szúrós szaga. Ha nem lépi át a 40 fokot a hőmérséklete nem veszélyes egy napi kötés után ugyanis ennyi idő kell a teljes kötéshez.
A cianoakrilát veszély az hogy a szembe kerülve annak nagy nedvességével a szaruhártyára köt, nem pedig mérgezés.
Eloszor is koszi kemikus baratunknak a valaszat, nekem nagyon hasznos volt!
Amugy a velemenyem az, hogy ha te vizipipazol, akkor kb. mindegy mivel ragasztod, mert az olyan karos, hogy akar ciannal is ragaszthatnad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!