A marihuána is képes emlékezetkiesést okozni, mint az alkohol?
Egész biztosan.
a kezdeti feldobottság után a fogyasztó álmosnak vagy lehangoltnak érzi magát.
az érzékelés torzulása.
tájékozódási zavar.
rossz mozgáskoordináció
gyengébb reakcióidő
vannak, akik a drog használatától pánikrohamot kapnak vagy szorongani kezdenek.
Hosszú távon:
gyengébb ellenálló képesség a hétköznapi betegségekkel szemben, az immunrendszer gyengülése
személyiségváltozás és hangulatingadozás
leromlott emlékező- és gondolkodási képesség
torzult sejtek arányának növekedése a testben
a tüdő szöveteinek pusztulása
az agy maradandó károsodása
a férfi nemi hormonok csökkent termelődése
csökkent szexuális teljesítőképesség
apátia, bódultság, céltalanság
Az előző két válaszoló még tuti, hogy soha nem szívott spanglit soha életében. Az első valami wikipédiáról kicopyzott szöveget írt a másik meg nettó baromságokat. A kérdésre persze egyik sem válaszolt.
Még nem tapasztaltam ilyet és nem hallottam mástól sem pedig elég sok smokert ismerek. Elméletben persze lehetséges, nem vagyunk egyformák, nem az alkoholtól sem volt soha ilyesmi.
Nekem leblokkolta az agyam-idegrendszerem egy bizonyos részét, beszélni alig tudtam, emlékezetkiesés, olvasni nem tudtam, a végtagjaimat használni, de remekül észleltem mindent. Ez nagyon régen volt, valamilyen idegrendszeri károsodást szenvedhettem, lassan épültem fel, valószínűleg itatott fű volt valamilyen erős hallucinogénnel. Azóta (több mint 20 éve) semmi ilyesmi! 🙏
NE DROGOZZ! TALÁLJ VALAMILYEN ÉRTELMES TEVÉKENYSÉGET!
Ahogy # 6 is írja a ma kapható füvek egy része le van fújva szintetikus cannabinoid receptor agonista folyadékkal. Ezeket nehéz kiszűrni mert nem szintikanna (herbál, bio, varázsdohány) hatást ad, hanem a dizájner drog keveredik a fűben lévő thc-val (és más hatóanyagokkal) majd egy kombinált hatás lesz az eredmény. Ezért okozhat ilyesmiket amiket # 6 is ír. A ma kapható füvek vásárlása zsákba macska. Azonban ez nem a cannabis hibája hanem a hozzáadott szintetikus szereké.
A kérdésben a tiszta marihuánáról volt szó ami pedig önmagában nem okozhat emlékezetvesztést.
Ez nem ma volt, hanem több mint 20 évvel ezelőtt! 😢
Nekem masszív POKOL-SZENVEDÉS volt minden egyes napom, percem!
Nekem olyan "kapukat" is megnyitott, amik nem feltétlenül szükségesek, lásd Fehér zaj (2005) című film!
Hmmm hát akkor még nem volt ilyen dizájner cucc. Talán kifogtál valami erősebbet. Pl én is szívtam kint Németországban olyat hogy kajak elszálltam tőle, repültem (és ez nem túlzás). Vannak olyan erősek a világon hogy itt nálunk Magyarországon ez kb elképzelhetetlen. De lehet neked pont valami hasonlót dobott a gép. Vagy az is lehet valami brutál erős indica fajta volt (az is képes le-sztondítani az embert). Végül is mindegy mert ezt már nem fogjuk kitalálni.
Amúgy van aki hajlamos ráparázni ha kinyílnak bizonyos „ajtók" de a cannabis legyen akármilyen erős is, csak részben pszichedelikus. Szerencséd volt hogy nem igazi hallucinogént (lsd, dmt) próbáltál mert az kb összehasonlíthatatlanul erősebb (ott lehet minden ajtó kinyílik). Az ilyet nem kell komolyan venni. Aki viszont nem képes erre annak jobb elkerülni ezeket a szereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!