Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha valaki hosszú évtizedek...

Ha valaki hosszú évtizedek óta dohányzik és úgy fullad már, mint egy tüdőrákos, akkor hogy lehet még életben?

Figyelt kérdés

2023. júl. 23. 11:34
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A dédi nem dohányzott és tüdőrákos sem volt.

Ennél tömörebben nem tudom megfogalmazni.

2023. júl. 23. 17:27
 12/17 anonim ***** válasza:
Hát az, hogy miért van még életben a szomszéd nő, ilyen életvitel ellenére? A többi nem derül ki, feltételezhetően a kérdező nem kedveli, finoman fogalmazva....
2023. júl. 23. 17:30
 13/17 A kérdező kommentje:
Pontosan ez a kérdés, hogy miért van még életben.
2023. júl. 23. 17:35
 14/17 anonim ***** válasza:
56%

A válasz pedig: attól még, hogy a dohányzás halált okoz, nem biztos, hogy aki dohányzik tüdőrákban fog meghalni, ahogyan nem minden dohányos ebben hal meg. De van olyan is, hogy valaki egy szál cigarettát sem szívott egész életében, még is a tüdőrák vitte el. A te gondolat meneted szerint az lenne az igazságos, vagy törvényszerű, ha a néni már rég belehalt volna...

Ezt inkább nem kommentálnám különösebben, de végtelenül egyszerű és közönséges gondolkodás módról árulkodik, némi rosszindulattal fűszerezve. Még annyit, hogy az ateista, proli világnézeteddel soha nem fogsz igazságot találni az életben. Állsz és nézel értetlenül magad elé mint valami kisgyerek, aki mem ért semmit a világból, és tágra nyílt szemekkel azt kérded: miért van ez így, miért történnek ilyen dolgok a világban?

Sokkal egyszerűbb lenne, ha elengednéd ezt a dolgot, és a saját életedben tennél rendet.

Gondolom az is felmerült benned, hogy lehet te egészségesen élsz, vagy sokkal egészségesebben, mint a dohányos néni, de lehet még sem fogsz annyi ideig élni mint ő....ki tudja? És ez bosszant téged. Persze, ha mások életével foglalkozik az ember, végül is mindegy, hány évig élt, mert a mások életében való vájkálás mind csupa elpocsékolt idő!

2023. júl. 23. 18:17
 15/17 A kérdező kommentje:
Hú, kicsit agyadra ment a meleg. Pihenj kicsit!
2023. júl. 23. 18:42
 16/17 anonim ***** válasza:
66%

Nekem a nagymamám egész életében dohányzott, vagy 50 évig. Végül nem abba halt bele.

Amúgy kb az utolsó hónapjaibam mikor már demens volt és szinte teljesen ágyhoz kötött, kényszerrel leszoktatták a cigiről, egyszerűen nem adott neki a csaláld. Annyira sajnáltam, nem értettem hogy akkor már minek ezzel kínozni... Volt olyan hogy ott hagytak vele, ő pedig kicsoszogott a konyhába és próbált rágyújtani az egyik gyufáról a másikra... És akkor nekem 15 évesen kellett elmagyarázni a haldokló nagyinak hogy ez miért nem jó. Tényleg nem értettem miért nem hagyták ezt már meg neki a végjátékra, miért kellett ezzel kínozni... :/

2023. júl. 25. 13:34
 17/17 Senior Séf ***** válasza:
63%
Az emberi test csodálatos szerkezet. Évtizedekig bírja a méltatlan bánásmódot. Egyszer persze benyújtja a számlát mindenért...
2023. júl. 25. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!