Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy szokjak le? Aki leszokott...

Hogy szokjak le? Aki leszokott mit csinalt helyette?

Figyelt kérdés
2023. jún. 18. 18:37
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Arra gondolj, hànyan halnak meg a mai napig a cigaretta miatt kinòk közepette.
2023. jún. 18. 18:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Sportolj valamit.
2023. jún. 18. 19:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam ilyen mágnese reznonanciás cuccon, de szerintem semmit nem ért, azzal együtt is szenvedtem mint a dög. Persze a nélkül meg lehet egyáltalán nem i sment volna. Kudzugyökér tabelttát is szedtem, azt sem tudom hogy hatott-e valami.

Végül borzalmas kínok közepette, de sikerült. :) 24 év, napi 2 doboz cigi után tavaly októberben letettem a cigit. :) Nem csinálok helyette semmit, és nem is csinálom másképp a dolgokat. Pl a reggeli rutin is ugyan az, hogy fél ótát kávézgatok, meg telefont nyomkodok, csak most már cigi nélkül. Eleinte ettem mindendéle rágcsálnivalókat, de csak az első hónapban kb. Bő fél éven kersztül minden hónapban felszedtem plusz egy kilót, így lassan és biztosan plusz 6 kilót szedtem fel, pedig csak az első hónapban volt zabálás... Sajnos hiába sportolok, meg figyelek az étkezésre, úgy tűnik ezek a kilól már velem maradnak... De még mindig inkább ez mint a tüdőrák, úgyhogy nem bánom. :)

Úgy készülj hogy az első 3 nap nagyon butális, aztán meg még 2 hét nagyon rossza. Én nem tudtam koncentrálni, szédültem, brutálisan fájt a fejem... Aztán szépen-lassan egyre könnyebb és könnyebb lesz. :) És aztán a végén nagyon megéri, minden sokkal jobb lesz, komolyan! Hajrá! :)

2023. jún. 19. 12:46
 4/8 horex ***** válasza:
100%

Több mint 2 hetes köhögésem volt, aludni csak ülve, mert fekve azonnal köhögésroham, bagó büdös volt.

Egy évig eszembe sem jutott, aztán, ismerjük milyen hülye az ember :(

Lényegesen kevesebbet szívok és nem tüdőzöm le

Egy ideig rakd egymásra az üres dobozokat, és majd elborzadsz hogy mennyi pénz az, 2000/dobozzal számolva

Káromkodj, csapkodj, ha nem bírod, kérjél segitséget a családban hogy beszélgessenek ilyenkor veled, munkahelyen játszd meg magad hogy nem vagy hülye hogy mérgezd magad vagy szórd a pénzt stb

Igen, elöször kinlódás lesz, de később magad is csodálkozni fogsz hogy dohányoztál valaha

Ha abbahagyod kisebb lesz az esélyed a COPD-re ami a tüdő aktiv felületének csökkenését jelenti

Oxigén szaturácio/elnyelés csökken és ügy érzed nem kapsz elég levegőt

Most voltam lágyéksérv műtéten. Mütét után fél-egy órás megfigyelés. EKG, szaturáció, vérnyomás mérés

Oxigén felvételem az alsó határon. Gyerekkorom óta szívtam

Csapj bele, menni fog!

2023. jún. 25. 12:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen tedd le ! 3hónapig a környezeted észre fogja venni,

hogy robbanékony vagy, de 1-re könnyebb lesz !Ha piálsz , akkor

sokkal nehezebb !Vágj bele, megéri! (10éve letettem)

2023. jún. 25. 18:11
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

11 évig kb napi 1 doboz cigiről sikerült leszoknom immár 16 éve. Ahogy sikerült minden elvonási tünet nélkül végül leszoknom, bebizonyította nekem, hogy a cigire kizárólag lelkileg lehet rászokni, nem fizikailag, tehát a leszokás puszta pszichológia.

Velem ez történt:

Kb 3-4 év cigizés után jött az első igényem hogy leszokjak, onnantól minden évben jött a próbálkozás. Hol hosszabb, hol rövidebb ideig tartott, de mindig borzasztó volt. Legtöbbször a közhelyes január 1-el, vagy 2-vel :) kezdtem, általában 1-3 hónapig tartott. Az első 1-2 hét totál kínszenvedés volt mindig. Volt mindenféle "pótlék", rágó, tictac, kávé (ez volt a legnagyobb hülyeség :D ), és ami még a legjobban bejött: edzés. Az a leszokás tartott a legtovább (8 hónap), és akkor lett életemben először és utoljára kockahasam :)

Így utólag visszatekintve a legnagyobb hiba mindig a "kibúvó" volt. Minden leszokásnál azzal nyugtattam magam, hogy ez nem örökre szól, volt olyan hogy csak soha nem veszek cigit, csak akkor szívok ha valaki megkínál. Jó gyorsan eljutottam a kéregetésig, aztán már nem volt pofám többet kérni és elkezdtem venni :D

Volt olyan is hogy csak buliban, vagy csak valami nagy eseménykor, évente egyszer szilveszterkor, csak ha lediplomázom, stb. Mindenféle hülye kibúvót kreáltam, mert úgy hittem hogy azzal könnyebb lesz kibírni.

Aztán kb 11 év után, semmi különleges napon, egyszer eljutottam magamban oda, hogy teljesen higgadtan, sőt érzelemmentesen ki tudtam magamnak mondani, hogy SOHA többet nem gyújtok rá amíg élek, se nagy eseménykor, se a halálos ágyamon, se semmikor. Én többet az életben SOHA egyetlen egy cigibe se fogok beleszívni, még véletlenül se.

Ahogy ezt meg tudtam tenni, nagyon fura volt. Nem volt elvonási tünet se!!!! EGYETLEN NAPIG SE!!! El se akartam hinni! Pláne hogy ennyi volt az egész! Pedig mennyit szenvedtem én évekig a leszokással!

Kb 3 hét múlva véletlenül buszra vártam (szervízben volt a kocsim), és mivel utoljára évekkel azelőtt ácsorogtam buszmegállóban ami nagyon cigizéshez kötődő hely volt nekem, akkor eszembe jutott a cigi és hiányzott egy kicsit, de nem volt vészes és ez volt az egyetlen alkalom hogy döntenem kellett hogy ne cigizzek.

Azóta soha eszembe se jutott, nem sóvárogtam utána, egyszerűen teljesen megszabadultam tőle, olyan mint amikor még sose cigiztem.

2023. jún. 26. 15:59
 7/8 anonim válasza:
Barátom 40 éve dohányzik, elmenet egy dokihoz, aki többek között akupunktúrával is foglalkozik. Annyi kérdezett, Tibi szerenél leszokni a cigiről? Mert akkor másként szúr. Megtörtént.Mikor kiment a kezelésről nem jött a szokott mozdulat a cigizésre. Nekem annyit mondott, hogy egy hétig kellett szó szerint megeröltetnie magát ,hogy újra cigizzen. Tehát az múnködik. De az én esetem majd 25 év intenzív cigi,próbáltam mindent de nem ment a leszokás. Egy kollégám láncdohányos ebből tüdő rák. A temetésén elhatároztam , hogy leteszem. Ennek több mint 10 éve. Ennyi
2023. júl. 5. 12:25
 8/8 horex ***** válasza:

No kérdező, dohányzol-e még?

Én 2023.június 20-a óta nem dohányzom. Nem részletezem, de olyan "kényszer" alatt állok, hogy számít a havi 60-80ezer forint is ami bagóra menne. Ritkán eszembe jut, ritkán erősen eszembe jut a stressz okán, de már el is illan a gondolat.

Szinte naponta járok a trafik elött de szembe sem jut hogy vegyek bagót

2023. júl. 24. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!