Hogyan vegyem rá magam arra, hogy le akarjak szokni?
Kell egy cél, hogy MIÉRT akarsz leszokni. Egészség, szebb bőr, gyűjtesz vmire és kell a pénz, jobb kondi, stb. Ezt a kis buksi fejedben le kell fixálni. Aztán csökkentgesd le pl 2 hét alatt. 20 szál, 15, pár nap múlva 10, 5, 3, 2, végül 1 szálat elszívsz a reggeli kávé mellé pl 3 napig, aztán kész. Érdemes úgy kiszámolni, hogy fizikailag is ez legyen az utolsó szál. Aztán meg simán csak nem veszel új dobozzal soha többet.
25 évig cigiztem, így szoktam le. A nikotin 3 napig hiányzott, a mozdulatok 2 hétig, aztán elmúlt. Hozzászokott az agyam és az idegrendszerem a nem cigizés hangulatához. Érdemes helyette vmi más, egészségesebb pótcselekvést kitalálni, pl teázás, sétálás, torna, kutyasétáltatás, vagy bármi. A test megbírkózik a nikotin hiánnyal (valójában élvezi is), mentálisan meg másra kell figyelni. Léteznek fizikai és mentális nikotin elvonási tünetek, de nem kell túldramatizálni. Elhatározás, akaraterő, kitartás, és 2 hét alatt túl van rajta az ember.
Olvas el a következő könyvet: "Alan carr: végre nem dohányzom."
Az itt lévők mind hülyeséget írnak, de ez a könyv segíteni fog szinte elvonás nélkül leszokni.
2,3
Oké, megpróbálom fokozatosan. A miértje a dolognak valóban kb ezek amiket írtál, főleg egészségileg meg hát maga a függőség zavar.
4
Tudom milyen a tüdőm, meg mik a következmények, rajta van minden dobozon. Kognitív diszonancia vagymi ugye.
5
Hallottam már erről a könyvről, olvasgattam itt pár hasonló kérdést és volt egy ahol idéztek belőle és hát... Nem tűnik túl meggyőzőnek.
De köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!