Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Milyen módszerrel tudtatok...

Milyen módszerrel tudtatok leszokni a dohányzásról?

Figyelt kérdés

Annyi féle módszerről olvasni. Nikotinpótlás, kudzu gyökér, biorezonancia, akupunktúra... Nektek mi bvált be?

Olyan válaszokat, hogy 'akaraterő', meg 'lhatározás', meg 'fejben dől el', nem kérek, köszönöm, mert nem akarom egy darab szranak érezni magam amirét nekem nem megy csak úgy magamtól.

2022. okt. 6. 11:18
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

9

Nem túlértékelni akarom magam. Csak azért írtam, hogy ne olyanok okoskodjanak, akik mondjuk 5 évig kocadoáhnyoztak, mert azért ez valóban egy másik szint. Hülyét kapok amikor látom, hogy írják sokan, hogy "ugyan, csak le kell tenni és kész", meg hogy csak "akaraterő". Ez hatalmas kamu. Statisztika van róla, hogy a dohányosok 3-5%-a tud leszokni teljesen magától mindenféle külső segítség nélkül. Én nem vagyko egy gyenge akaraterejű kis szardarab, és nem is szeretem ha ezt éreztetik velem, köszi, de ez nem segítság... Azt kellmegérteni hogy ez egy betegség. Egy heroinfüggő sem tud leszokni a cuccról rehab nélkül. Jó, elhiszem, hogy van pár ember akiknek iskerül, de vannak különbségek a függőségekben és az enyém már tényleg elés súlyos, nem össezhasonlítahtó egy olyan emberével aki mondjuk 10 évig szívottt napi egy dobozt.

2022. okt. 6. 12:55
 12/20 anonim ***** válasza:

#10 vagyok

Megkerestem, Debi Austin és Terry H. Írd be a nevüket

2022. okt. 6. 13:04
 13/20 anonim ***** válasza:
Teljesen igaza van a kérdezőnek.teljesen más egy masszív dohányos mint aki csak 7végén gyújt rá ,vagy napi 2-3szálat szív el.
2022. okt. 6. 13:06
 14/20 A kérdező kommentje:
12: Ezt meg sem merem nézni. :) A leszokásban úygsem segít, csak kiakaszt...
2022. okt. 6. 13:22
 15/20 anonim ***** válasza:

Van egy rossz hírem kérdezö: akaraterö igenis kelleni fog.

Ezt tudod kiegészíteni:

- Van gyógyszer, ami blokkolja a nikotin hatását(kérdezz rá a dokidnál)

- Vannak nikotinos tapaszok/rágók/spray-k

Ha nem a pénz miatt szoknál le, hanem az egészségedet félted, akkor szóba jöhet az is, hogy átszoksz valami másra: iqos, vape, snüssz.

Nyilván ez csak ártalomcsökkentés.

2022. okt. 6. 13:32
 16/20 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy kell hozzá akarterő, nincs ezzel gond. Én csak azt modnom, hogy az önmagában nekem nem elég.

Nem, nem a pénz miatt szoknék le.

Továbbra is saját tapasztalatokon alapuló válaszokat várnék erős dohányosoktól. :)

2022. okt. 6. 13:44
 17/20 anonim ***** válasza:
Kudzu
2022. okt. 25. 19:23
 18/20 A kérdező kommentje:

Végül sikerült, legalábbis már 35 napja nem gyújtottam rá. :)

Elmentem egy biorezonanciás kezelésre, de szerintem semmit nem ért, mert bagyib rosszul voltam így is. Szédülés, fejfájás, hidegrázás... És folyamatosan sóvárogtam a cigi után. Igazából annyiban volt jó, hogy ha már ott hagytam 30 rongyot egy ilyen kezelésre, nem akartam hogy ablakon kidobott pénz legyen, és ez valamelyest motivált. :) Szedtem kudzu gyökér tabit is. Mondjuk azt elvileg hamarabb kellett volna kezdeni, én meg már csak akkor kezdtem mikor két napja nem cigiztem, szóval nem tudom segített-e.

Na de a kényeg hogy már nem vigizek, pedig azóta iszogatni is voltam dohányzók társaságában. És már csak naponta párszor jut az eszembe, hogy de jól esne egy szál cigi. De ilyenkor is elég könnyű elhesegetni a gondolatot. :) Nem volt könnyű, de megérte!

2022. nov. 9. 09:54
 19/20 A kérdező kommentje:
Bocs az elgépelésekért. :D
2022. nov. 9. 09:56
 20/20 anonim ***** válasza:
#18 Gratulálok! Csak így tovább!
2022. nov. 9. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!