Újra dohányozni akarok. IQOS jó alternatíva lehet?
Ha egyszer sikerült letenned, akkor én biztos nem szoknék vissza a helyedben!
Egyébként az IQOS is káros.
#1 Igen, tudom. Viszont most a kérdés arra vonatkozott, hogy jobb alternatíva-e.
Mindenképpen fogok dohányterméket vásárolni, amit nyilván sokan elítélnek. (érthető okokból)
De ettől még vehetek olyat, ami talán kevésbé rossz. Ez érdekelt volna, hogy ez kevésbé rossz-e.
Ez esetben inkább az IQOS! Nem lesz tőle büdös a kezed, nem termeled a csikkeket és elegánsabb is.
Megkérdethetem hogy mennyi idő után akarsz újra dohányozni? És hogy mi motivál erre?
Mivel én is dohányoztam anno, és a két kezem összeteszem hogy sikerült leszoknom, ezért nekem kicsit érthetetlen
#3 köszi!
#4 nem, de nagyon hiányzik és sajnos szeretnék újra dohányozni.. :/ most az a kérdés, hogy van-e egészségesebb alternatíva, amivel kicsit kevésbé szívok káros anyagokat vagy marad a normál cigi (sajnos akaraterőm nincs, többször letettem már és mindig visszaszoktam)
1 év után. (Sajnos ez sem úgy volt 1 év, hogy semmit se szívtam volna, mert 1-2 szál elment 2-3 havonta)
Előtte csak ilyen átmeneti 1-2 hónapok voltak, amikor semmit se szívtam, de nem tudtam megállni, kellett és visszaszoktam. Aztán egy éve nagyjából sikerült annyira csökkenteni, hogy tényleg nagyon ritkán, egy év alatt kb. 10-12-szer cigiztem összesen, de most már nagyon hiányzik és tudom, hogy nem fogom tudni megállni.
Hiányzik a nikotin és a dohányzás és szeretném kicsit valahogy "szabályozni" a dolgot, de úgy, hogy vagy "egészségesebb" alternatívával vagy nem tudom.
Szóval most ezen gondolkodom, hogy hogyan kezdjek el újra dohányozni úgy, hogy kicsit jobb legyen a helyzet.
Az a baj, hogy 15 évesen, piros Marlboroval kezdtem el, amit 2 évig szívtam, aztán végzősként már "csak" arany Marlborot vagy pattintós cigit szívtam. Szóval túl korán, túl erőssel csöppentem bele, ami szerintem kialakította a függőséget.
#6 Akkor inkább vegyél nikotinos rágót, és néha abból kapjál be egyet.
Én azzal szoktam le, és egy idő után már egészen kiváltotta tevékenységet.
Mert ugye dohányzásnál sem annyira a nikotinra szokik rá az ember hanem a tevékenységre, a megszokott mozdulatsorokra stb. plusz az agy hozzáköti hogy ezen mozdulatsorok közben érkezik a nikotin a szervezetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!