Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Sikerült valakinek úgy leszokn...

Morfologus kérdése:

Sikerült valakinek úgy leszoknia hogy fokozatosan csökkentette a cigik számát?

Figyelt kérdés
2napja elhatároztam hogy leszokok, utóbbi időbe már napi 1 doboz ment el naponta. Már 2 napja nem cigiztem, de most rágyújtottam. Most úgy fogom megpróbálni hogy fokozatosan, vélemény? Sikerült így valakinek?
2010. szept. 23. 21:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Én 3 és fél éve nem dohányzom. A leszokás előtt már kb fél-egy évvel eldöntöttem, hogy abbahagyom, de valahogy kevés volt az akaraterőm. Próbáltam, hogy megfeleztem az addigi mennyiséget, vagy kiszámoltam és beosztottam a napi adagomat, de ilyenkor mindig azon agyaltam, hogy már csak ennyit meg annyit kell kibírnom a következő cigiig. Ááááá, szörnyű volt! Aztán egyszer az egyik kolleganőm (elég nagy bagós volt) bejött az irodába, és széles vigyorral a száján mutatta a tapaszt a karján és bejelentette, hogy a mai naptól kezdve ő nem dohányzik. Láttam rajta az erőt és lelkesedét, ami engem is inspirált. Hazafelé én is vettem tapaszt, és alig vártam, hogy másnap legyen, hogy elkezdhessem a leszokást. Tudtam, hogy most sikerülni fog, és így is lett! A tapaszt egyébként csak 3 napig használtam, mert igazából nem volt már rá szükségem. A lényeg: fejben kell eldöntened, hogy tényleg leszoksz, és sok-sok akaraterő! Kívánom, hogy sikerüljön neked is! Egyébként ez nekem életem egyik legjobb döntése volt. :)
2010. szept. 23. 22:05
 12/25 anonim ***** válasza:

21:47-es:)

Volt igen.Meg olyan,hogy nagyon megrémített az,hogy sohasem gyújthatok rá többet.Na ez volt a legsz.rabb:)

Azzal bíztasd magad,hogy csak egy kis idő és nem lesz annyira szörnyű és pár hét és teljesen jól leszel!

2010. szept. 23. 22:06
 13/25 anonim ***** válasza:
Ja én a 2. 21:47-es voltam:) Mintha nem lenne mindegy:)
2010. szept. 23. 22:07
 14/25 A kérdező kommentje:

;)

Nemtudom hányan kávéztok, de a cigi és a kávé elválaszthatatlan barátok :) Itt leszek a legnagyobb bajba.

2010. szept. 23. 22:12
 15/25 anonim ***** válasza:

Én 10. éve nem dohányzom, egyik napról a másikra tettük le egyszerre a feleségemmel. Kávézom, ugyanolyan jól esik a kávé már most cigi nélkül is. Nagyon el kell határozni, mindenféle cikket el kell olvasni a káros hatásairól, és mindég erre gondolni.

De ha erős dohányos voltál arra számíts, hogy álmodban még 8 év múlva is rágyújtasz, és bűntudattal ébredsz. És milyen jó érzés hogy csak álom volt. Sajnos én is érzem, ha rágyújtanék jól esne 10 év után. De nem hiányzik, nem fogom megtenni. Azt mondják ha valaki nagyon szívta, az leszokás után is dohányos marad, csak "nemdohányzó" dohányos.

Én 25 év után tettem le egyik napról a másikra.

2010. szept. 23. 22:18
 16/25 A kérdező kommentje:

Irigyellek titeket.

Milyen érzés volt, vagy milyen érzést váltott ki belőletek a kezdeti időszakban mikor megéreztétek a cigifüstöt, vagy valaki mellettetek rágyújtott? Először az jutott eszembe, hogy milyen jó, hogy már 2 napja nem szívtam de utána elkapott az is hogy most jól esne egy cigi. :( Sajnos mint írtam ma este elszívtam már egyet, de most megvan bennem az a érzés hogy sikerülni fog végleg abbahagyni.

2010. szept. 23. 22:42
 17/25 anonim ***** válasza:

21:47:) A kávézásom nekem ugyanúgy megmaradt.Néha felcserélem teára aztán kész:)

Nem gond az ha már nincs cigi.

2010. szept. 23. 22:42
 18/25 anonim ***** válasza:

21:47:)

Nekem az jól esett,mert kaptam is,meg nem is:D

Lelkiismeretfurdalás nélkül érezhettem egy kicsit a füstöt.:D

Ne aggódj,ha nagyon akarod akkor menni fog!

Én drukkolok neked!

2010. szept. 24. 09:08
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszi 21:47 A 2.? :)
2010. szept. 24. 12:19
 20/25 anonim ***** válasza:

Igen a 2.;)

Majd írj,hogy mi lett a vége:)

2010. szept. 24. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!