A dohányzás tényleg javítja az emésztést? Akkor mégis jó a dohányzás nem? Iskolai könyvben is azt írják hogy javítja.
Figyelt kérdés
2022. febr. 15. 07:01
1/5 Ypszilon1980 válasza:
A dohánynak van gyulladáscsökkentő hatása a bélrendszerre, meg jó hatással van hasmenésre, de ez nem jelenti azt, hogy akkor már bagózni kell. Alap esetben nem is az káros, ha pl. ilyen esetben elszív valaki 2 szál cigit, hanem az orrba-szájba bagózás, ha kell, ha nem.
2/5 anonim válasza:
Nem tudom, hogy javítja-e, de ha így is lenne, ettől függetlenül még a tüdőre, keringésre ugyanolyan káros, tehát mindenképpen több a hátránya, mint az előnye.
3/5 anonim válasza:
Kúraszerűen maximum, ahogy minden más. Pl gyógynövényeknél, gyógyszereknél is, nem szabad szedni egy adott panaszra éveken vagy egy életen át, maximum, ha nem segít más és az életed múlik rajta, ám mellette vállalni kell a mellékhatásokat. Vagy pl Ultrahangos kezelés - 15napos használat van kezelésekkor, ám utána 1 évig nem javasolt, mivel pl csontkárosító hatása van. A cigi is sok mellékhatással járhat. Jómagam pl nem dohányzom, utálom is, mégis refluxom alakult ki a cigaretta füst által, amit anno éveken át gyermekként anyám miatt lélegeztem be. Amint elköltöztem kellett jó pár év mire helyre álltam s a szerencsések közé tartozom teljes felgyógyulással. (reflux: A gyomorszáj nem megfelelően záródik/működik. Nem volt jó éjjeleken arra kelni, hogy gyomrodból jön fel a tartalma, csakmert vízszintesben pihen a tested.)
5/5 anonim válasza:
Ez egy óriási hülyeség. A nikotin gyorsítja a bélmozgást, ami azt jelenti, hogy gyorsabban távozik minden a belekből. Ez pont, hogy rontja az emésztés hatásfokát, mivel a táplálékban lévő tápanyagonak így nem lesz elég ideje felszívódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!