A dohányzás alapvetően jó dolog (jó érzés, élénkít, ellazít, megnyugtat), csak a legtöbben túlzásba viszik, és ezért rossz (betegséget okoz, másokat zavar)? Miért viszik túlzásba?
Középsuliban kezdtem el cigizni, eltelt 11 év, de azóta is csak napi 3-5 szál szokott elmenni - az pont jól esik, feldob, jó érzés, többet nem is kívánok, illetve az már valahogy nem esne jól.
Az ismerőseimnek viszont simán elmegy napi 1 - 1.5 doboz, panaszkodnak, hogy milyen rossz a cigi, alig kapnak levegőt, de jó lenne leszokni, idegesek hogy nem tudnak fél óránként rágyújtani, stb.
Most akkor tulajdonképpen az a baj, hogy túlzásba viszik? Mert akkor ennyi erővel az evés is egészségkárosodáshoz vezet (pl. napi 8 tábla csokoládé, vagy 15 db szendvics), de ugyan úgy 6 liter cukros üdítőt sem jó meginni, mert felborítja a vércukorszintet). Az alkohol ugyan ez (nem mindegy, hogy valaki esti vacsoránál iszik egy pohár bort, vagy már reggel vedeli, és 3 üvegig meg se áll).
Miért viszik túlzásba a cigizést? Ha 20 száll van egy csomagban, akkor mért kell azt 1 nap alatt elszívni?
Nos...azt mondod pozitív hatása van az idegrendszerre..
Én szinte alig dohányoztam, kevesebbet, mint te.
De kb. annyi ideje. Tavaly februárban tettem le, amikor kiderült, hogy a jobb agyféltekém foltos lett. Én is azt élveztem benne, amit te. Majd közölték, ha cigizek, sgyvérzést fogok kapni...megéri lazulni, ugye?
A nikotin biológiai függőséget okoz. Nekem a kollégám két szívinfarktuson átesett, de mégsem tudja letenni a cigit, még a halál sem elég elrettentő neki. Ő már valószínűleg így marad.
A nikotin tapaszt meg rágót erre találták ki. Valamennyi nikotint visszakapsz, a rágóval meg addig is van a szádban valami.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!