Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányosok, ez normális? Lent!

Dohányosok, ez normális? Lent!

Figyelt kérdés

3hónapja, hogy eljárok szórakozó helyekre hétvégente, és minden alkalommal elszívtam 1doboz cigit.

Mostanában kezdtem rá szokni, hogy hétköznap is szívom, napi 2-3szálat.

Annyira nem vagyok megszállottja, ha otthon pihenek akkor nem szoktam szívni, viszont ha elmegyek sétálni valamerre, akkor mindig elszívok 1-2szállal...

A lényeg, hogy akárhányszor rá gyújtok egy cigire megszédülök... mármint ha elszívok egy szállal, majd ismét rá gyujtok, akkor azzal már nem szédülök meg, viszont ha 1órán át nem cigizek, és ismét rá gyujtok, akkor nagyon durván megszédülök... a kérdésem az lenne, hogy ez normális? Jól esik igazából, mert állandóan rohanok, már megszokottan is, nagyon gyorsan jár az agyam mindenen... és mikor elszívok egy szállal akkor végre meg nyugszom... és ez nagyon jól esik...

Még olyan kérdésem lenne, hogy van mikor ki szárad egy bizonyos ponton a szám..., és ahol kiszárad ott enyhén lila lesz... ez miért lehet?

Még annyi, hogy én rendszeresen edzek... milyen hatása lesz az edzésemre az, hogy én elkezdtem rendszeresen szívni?

2021. dec. 17. 15:43
 1/4 Minatoya-chan válasza:
100%

Igen, a megszédülés teljesen normális.

Nem tudom miért lehet a kiszáradás meg a folt. Én orvoshoz fordulnék.

Nem szívsz sokat, úgyhogy nem lesz túl nagy hatása az edzésedre. Max annyi, hogy edzés(futás) közben azt veszed észre, hogy gyorsabban veszed a levegőt vagy kevésbé bírod az iramot.

A nikotin és a kátrány lerakódik a tüdőben, ezáltal nehezítve az oxygén vérbe jutását. A nikotin még érszűkületet is okoz, ami szintén akadályozza a megfelelő véráramlást.

Én a helyedben letenném teljesen amíg még tudom.

2021. dec. 17. 16:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Hosszútávon negatív hatása lesz a sportra.
2021. dec. 17. 16:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Az baromi sok alkalmanként egy dobozzal is elszívni.

A szád pedig lehet az enyhe érszükülettől is.

2021. dec. 18. 05:48
 4/4 anonim ***** válasza:
A szédülés teljesen normális szerintem ,mert keveset szívét és a szervezeted még nem szokott hozzá a cigifüsthöz.Lehet az is hogy túl erősen szívsz,bár nem írtad milyen cigit szívsz.biztos van hatása az edzésre ....de te el tudod dönteni hogy cigizel vagy sem.Ezt rád kell bízni.felesleges okoskodni.Ha örömet okoz akkor tedd azt.
2021. dec. 18. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!