Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha egy cigaretta végére...

Ha egy cigaretta végére csavarok több zsebkendőt, akkor kevesebb nikotin jut a szervezetembe?

Figyelt kérdés
Úgy illesztek oda 2-3 zsepit, hogy gyakorlatilag olyan legyen mint egy nagy szűrő. Igy tudom szívni a cigarettát, de még is sokkal kesevebbet füstöt fújok. Ilyenkor épp csak látható egy kis füst amikor erősebbet szívok bele. Ebből következtetek arra hogy akkor valószínűleg kevesebb kátrány, és nikotin kerül a szervezetembe, tehát kevésbé káros és a függőséget is csökkenteni a kevesebb nikotin miatt. A dohányzás után természetesen a zsepik sárgák. Igaz az elméletem?

2021. dec. 4. 17:47
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
#10 így csináltam azóta is, és ma még egyszersem gyújtottam rá :). Valószínűleg mivel az agyamban nem volt képes beindítani a nikotin ki a jutalmazási rendszert, mert ehhez túl alacsony volt a nikotin dózis. Igy egyszerűen csak meguntam.
2021. dec. 7. 16:34
 12/12 anonim ***** válasza:
A 10-es vagyok... Nincs olyan, hogy kevésbé vagy függő. Vagy függő vagy vagy nem. A parti dohanyosok is függők ugyanúgy, ahogy az is aki napi 40 szálat szív. Miért nem rakod le a cigit, felsz, hogy milyen lenne az élet ha soha többet nem kell rágyújtanod? (Én ettől féltem, hogy de akkor mit csinálok ha varok a buszra? Vagy ha beülünk iszogatni? Vagy ha unatkozok, ha stresszelek Jézus cigi nélkül hogy élem ezeket túl?) Nagyon egyszerű és sokkal szebb nélküle az élet. Ha csak picit megfogadod egy vadidegen ex-dohanyos tanácsát kezd el olvasni Allen Carr-tol a vegre nem dohányzom című könyvét (online ingyen elérhető) ez nem egy jajj rakos leszel könyv teljesen más szögből mutat rá a lényegre, ami nem nem a betegségek... Én igy szoktam le :) Remélem segíthetek és ha csak 10oldalt is de elolvasol talán neked is segítséget nyújthat, hogy ne kelljen minden nap ezen ragodnod, hogy vajon hogy szivd "egeszsegesebben" a cigit. :)
2021. dec. 7. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!