Hisztek a radioaktív sugárzásban?
"Hogy egy doboz cigit elszívva 2,5 x annyi sugárzás ér, mint egy röntgenfelvételnél."
Ezt általában nem hiszem. A cigarettában papír és dohány van. Ezek olyan dolgok, amik a környezetünkben található atomokból épülnek fel. Ha azok ennyire sugárzóak lennének, akkor már régen sugárbetegek/halottak lennénk. (Csak a biztonság kedvéért mondom, mert gondolom tudod, hogy az égés nem vált ki rádióaktív sugárzást.)
Csak abban az esetben tudom ezt elképzelni, ha hagyják az embert röntgenfelvétel közben dohányozni. Vagy ha a mentőalakulatok Csernobilban akció közben cigiszünetet tartottak.
"Nem hit kérdése. Mérhető fizikai jelenség."
Mérhető. De hányan végeznek ilyen mérést, azok közül, akik úgy gondolják, hogy radioaktív sugárzás létezik. Sugárzó izotpokkal nem nagyon kisérleteznek a hallgatók még az egyetemi oktatásban sem. És ha mégis, akkor is hinned kell abban, hogy a Geiger-Müller számláló ketyegése egyenértékű a radioaktiv sugárzás jelenlétével. Vagy a becsomagolt film megfeketedése.
Ezért írtam, hogy én "hiszek". Mások mondták, elég összefüggő rendszerben. Elhittem.
Max Istenben lehet hinni, nem a tudományban.
A cigis mese meg hülyeség.
Sugároz, a dohánynövény levelei polóniumot tartalmaznak. Nincs összeesküvéselmélet vagy UFO-k, nem permetezik KGB-s teával a dohányt, mindössze bizonyos növények hatékonyan vesznek fel bizonyos anyagokat a levegőből és/vagy a talajból, esetünkben a polóniumot.
Hasonló okokból használtak ipari kendert Csernobil környékén a földek radioaktív izotópoktól való megtisztítására. Ott is a növény nagyon hatékonyan vette fel magába a radioaktív elemeket.
"Lemaradt, hogy a cigiben. Hogy egy doboz cigit elszívva 2,5 x annyi sugárzás ér, mint egy röntgenfelvételnél."
Jesszus,ezt ugye nem te találtad ki?
Igen, ez igaz lehet, ha minden szálba belekeversz egy kis céziumot. Bár úgy rendkívül megdrágítja a cigit.
De ha ezt nem tennéd, akkor nyilván a szárított dohánylevél okozza, amelyiket a csernobili erőmű mellett termesztettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!