Lehetséges az hogy valaki nem lesz nikotin függő a dohányzástól/ecigitől?
Figyelt kérdés
2021. szept. 23. 15:13
2/8 anonim válasza:
Előfordulhat, főleg ha van az illetőnek önfegyelme.
3/8 anonim válasza:
Vannak olyanok, akik csak a társasági beilleszkedés ill. a saját személyiségük (önálló akaratuk) hangsúlyozására kezdtek e dohányozni.Ilyen az én feleségem is, akit 30 éven át próbáltam rávenni, hogy hagyja abba. Aztán egy téli hosszan tartó köhögéses-hurutos időszak alatt (amikor már nem szóltam semmit) abbahagyta. És ennek is már vagy 30 éve (semmi elvonási tünete nem volt). Vannak olyanok is, akik pl. a rendszeres székletürítés céljából nem merik abbahagyni, mivel kialakítottak magukban egy feltételes reflexet (dohányzás és székletürítés összekapcsolása), amit aztán szinte képtelenség megszakítani, mert jön a székrekedés.
4/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat
2021. szept. 23. 22:04
5/8 Ypszilon1980 válasza:
Persze, a nikotin nem okoz mindenkinél függőséget,nálam sem.
6/8 anonim válasza:
Van. Ismerek több ilyen embert is akik csak alkalmi dohányosok és mondjuk 1 hétig minden nap cigiznek egy fesztiválon utána hónapokig nem és nem hiányzik. Nincs összefüggésben az önfegyelemmel szerintem csak valakinek máshogy tolerálja a szervezete a nikotint.
7/8 anonim válasza:
Bírom amikor a nem függő dohányosok csak nem hagyják abba...
Meg amikor beböffenti, hogy nem nikotinfüggő. Pl a cigiben a nikotin egy a sok méreg közül. A többi 3000 xar biztos nem okozott még senkinek függőséget mi?
8/8 anonim válasza:
7 Nem az a többi szenny az nem okoz függőséget. Sima cigit szívtam sokáig mire egyik napról a masikra attértem az elektromos cigire.
Nem volt semmi elvonási tünet.
Egyetértek az előttem szolókkal, van aki jobban tolerálja a nikotin elvonását. Az e cigiről is ugyan olyan nehéz leszokni, brutális, kibírhatatlan elvonási tüneteim lesznek hetekig ha megpróbálkozom a leszokással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!