13 éves vagyok (lány) nem szoktam rá a dohányzásra, de néha rágyújtok hetente egyszer vagy netán 2-szer de néha viszont nagyon kívánom de kibírom, lehetek még függő vagy lehet vmi bajom?
Így 30-on felül sajnálok minden egyes napot, mikor cigiztem. Nem hiszem el, hogy tudatosan károsítottam a testemet. Akkor még olyan távolinak tűnt az igazi felnőttkor, ezért úgy gondoltam, fiatal vagyok, nem történhet velem semmmi rossz egy-két száltól.
Ha most ránézek a kisfiamra, eszembe jut néha, hogy milyen jó, hogy leszoktam a cigiről és soha többé nem fogok rágyújtani, mert már féltem a saját életemet is.
Mert itt van ez a kisember, akit szeretnék felnevelni, és megadni minden esélyt magamnak, hogy egészségesen és sokáig vele mardhassak itt a Földön :o) Ha tudtam volna, akkor, fiatalon, mikor nem féltem még semmitől, hogy egy napon igy érzek, akkor soha, de soha nem tettem volna semmit, ami károsítja az egészségemet. Mert a testünkre nekünk kell vigyázni, nem kapunk helyette újat.
Én 15 leszek és én is néha rá szoktam gyújtani, de csak ha van valami olyan társaság, vagy ilyesmi(heti 1-2 szál, néha még annyi se) ... Ha meg bírod állni, és csak egy-két alkalomal kívánod, akkor még időben vagy, most kell leállnod, nem később sokkal-sokkal nehezebb lesz. Jó, ha van valaki a közvetlen környezetedben (nem anyuka, apuka, hanem pl egy nagyon jó barát, esetleg szerelem) aki nem díjazza, hogy cigizel, és az ő kedvéért sem gyújtasz rá talán. Sok sikert:
S.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!