Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzás vs depresszió?

Dohányzás vs depresszió?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Na, hát én már kétszer fél évre abbahagytam a dohányzást, és harmadjára is sikerült elbuknom, de már egyre nehezebben viselem.. :(

Rettentően rosszul érzem magam, mert tudom hogy egy pislákoló akaraterejű, gyenge sz*r vagyok, és folyton elcsábulok, pedig tudom hogy ez nem helyes...

Mindig eszembe jut, hogy reggeli kávé, és kis cigike, ha úgy van ebéd után is, unalomból is...

Kikészülök, folyton elhatározom, hogy ma már nem, és azon kapom magam, hogy megint a kertben cellázok, bűzrúddal a kezemben...

Ezzel már lehet orvoshoz kéne fordulni?

Mert egyszerűen elgyengül az akaraterőm, de közben rohadtul le akarok szokni, mert veszi el az erőmet, és tudom milyen nélküle.

2021. márc. 26. 12:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10-es! Köszönöm a bíztatást és gratulálok, hogy sikerült neked, sok kitartást kívánok, hogy ne ess vissza! Ami azt illeti igen óriási nagy felkészülést igényel. Én elég magányos élet vitelt folytatok így nekem az esténként az erkélyen dohányzás ad megnyugvást és kellemes idő töltést, rettenetesen fog hiányozni. Kiséreltem már meg többször is leszokást, de 3 napnál tovább nem bírtam úgy voltam vele, ha ez az egyetlen egy öröm forrás az életembe minek vonnám meg magamtól? De ez egyszerűen nem mehet a végtelenségig, érzem magamon néha a káros hatását és persze mint minden dohányzó tudja, drága "hobbi". Holnap még tervezek venni egy doboz cigit ez eltart kb csütörtökig, mert én csak napi 5-8 szál között szívok naponta és innentől neki állok leszokni. Ha nem sikerül akkor nem fogom feltétlen kínozni magam és igen tisztában vagyok vele ezzel a hozzáállással sosem fog menni. Juul témához vissza térve. 1 éve használom mivel lakásban nem dohányzom, így mondhatni az irritáció nem mindig jelentkezik, de gondolom ezt nem cigizés mellé találták ki, ezért köhögtethet. Én csak szerettem volna mindenféle e-cigi támadás nélkül leírni az én személyes tapasztalatomat. Szóval ha valakinek bejön akkor egyértelműen ez az ő világa, nálam nem enyhítette a sóvárgásom és hiába, hogy szinte a legerősebb poddal használtam. Egy próbát megér mindenképpen szerintem ez az alternatív dohányzás, ha valaki leszeretne szokni vagy úgy mint én lakásban/házban nem szeretne dohányozni, de még is.
2021. márc. 29. 23:25
 12/19 anonim ***** válasza:
11-es vagyok szintén. 9-es nem próbáltam az Iqos-t, de hallottam róla meg egy pár negatív véleményt is olvastam. Mint pl, hogy elviselhetetlen íze van.
2021. márc. 29. 23:48
 13/19 anonim ***** válasza:

12

Csak azok számára elviselhetetlen, akik veled egy légtérben tartózkodnak. :D

2021. márc. 30. 00:22
 14/19 anonim ***** válasza:
91%
11-es 10-es vagyok. Koszonom a dicseretet kezdek en is buszke lenni magamra, de neha kicsit szarul esik hogy a korulottem levok 80%-a ledegradalta annak hogy nem is nagy dolog, bar magam miatt tettem le, de azert szarul esik. De kepes voltam ra lassan 1.5 honapja egy szal se. 2 hetig irgalmatlan szar volt, de mostmar csak ugy gondolok ra ha valami eszembejuttatja nem filozok rajta egesz nap. Remelem sikerul neked is tenyleg szoritok. Ez a szar csak mergez, de semmit nem ad sajnos. Plusz mivel fiatal vagyok motivalt az is hogy a kigyo ne legyen 50 eves koromra egy szomoru kigyo ha erted mire gondolok:D. Meg persze majd szeretnek gyereket is, es abba is belerondithat ez a szar.
2021. ápr. 1. 12:23
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
14-es. Ezt teljesen megértem. Akik nem dohányoztak azok nem tudják milyen nehéz lerakni vagy együtt élni ezzel. A dohányzó többség meg csak irigykedésből mondja vagy csak menőzésből, mert még nem érzik, hogy ez káros. Az utolsó mondatodat is megértem. Az én szüleim évtizedeken át dohányoztak és én kiskoromban asztmás voltam, vagyis dokik szerint kezdetleges hörghurutra gyanakodtak. ( lehet a kettőnek van köze egymáshoz). 1x volt, hogy majdnem megfulladtam a kanapén, mert nem volt gyógyszer itthon és a mentő meg cseszett már annak idején kijönni. Szó szerint olyan volt mintha már kapcsolták volna le a lámpát, sötétült el minden. Én meg hülye módjára, úgy hogy kigyógyultam elkezdtem dohányozni. Szóval teljesen megértelek, ha gyereket tervezel jobb abba hagyni az a 10-15 év dohányzás már ezt tudja ezek szerint okozni egy gyerekkel. Persze ezt nem úgy mondom mintha kevés idő lenne.
2021. ápr. 1. 22:22
 16/19 anonim ***** válasza:
A kudzu gyökér tud segíteni a leszokásban.
2021. ápr. 8. 14:10
 17/19 A kérdező kommentje:

Na hellóka:d

Látom írtatok páran, ki is ment a fejemből, hogy amúgy én itt kérdést tettem fel. :D

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és tapasztalataitokat, sokat segített!

Na most leírom, nekem mi a tapasztalatom.

Viszonylag friss még, de indulónak jó lesz.

Lassan szerintem két hete nem cigiztem, ez az ecigi megoldás bejött!

Mert vettem liquidet meg egy eszközt porlasztóval, és maga a cselekvés hiányzott.

A nikotinfüggőségi hajlam körülbelül 2-3 nap alatt elmúlt, semmilyen belső késztetést nem érzek a rágyújtásra.

Betegesen sokat javult minden azóta...

Közérzet, ízek, energiaszint, potenciális erő, motivációs kedv, és még sorolhatnám.

Talán azért megy ilyen könnyen, mert tudatosan érzem, és látom hogy mit ad a leszokás, és mit nem.

Ezt az érzést kívánom másnak is!

2021. ápr. 9. 12:10
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok az eredményhez, tényleg jó látni a happy endeket is a sztorik mögött. Kitartás lesz az a 2 hét 2 hónap is aztán 2 év és majd így tovább :) Jó egészséget!
2021. ápr. 9. 13:50
 19/19 anonim ***** válasza:
11-es vagyok ismét :) örülök, hogy neked bejött :) következő lépés az ecigit is letenni! Sok sikert és mindenjót!
2021. ápr. 10. 04:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!