Hogyan tudnék segíteni édesanyámnak, hogy leszokjon a
cigarettáról?
Figyelt kérdés
Megfogadta, hogy ebben az évben leszokik a cigiről. Előtte napi 1,5 dobozt szívott el szóval most nem egyszerű neki.. és hogy őszinte legyek
kétlem hogy lesz hozzá elég akarat ereje.. én a nikotin tapaszra gondoltam, de sokan azt mondják attól csak jobban nő a nikotin hiány..
2021. jan. 3. 11:22
1/10 anonim válasza:
nem tudsz segíteni. esetleg elmodhatod neki minden nikotinmentes nap után, hogy végtelenül büsze vagy rá, és csak így tovább
2021. jan. 3. 11:31
2/10 anonim válasza:
MOndd neki hogy szeretnéd, ha unokáit még láthatná.
Allen Carr könyve sokaknak segített.
2021. jan. 3. 11:36
3/10 Ypszilon1980 válasza:
Ezt a könyvet már más is ajánlotta ezen a fórumon, érdemes elolvasni. Nikotin tapasz meg rágó nem ér semmit, itt leginkább és legtöbbször a mozdulatok, a megszokás, a füst íze az ami számít, ezt nem helyettesíti. Sajnos igazad van, mert az ő akaraterején múlik csak, tehát ezt ki kell várni, beszélni kell vele erről sokat.
2021. jan. 3. 11:45
4/10 anonim válasza:
Az, hogy az akaraterőn múlna a leszokás, ebben a formában hülyeség. A nikotinfüggőség egy betegség, ahol igenis szükség van kezelésre. Ha a leszokás az akaraterőn múlna, akkor az addiktológusok valószínűleg takarítanának valahol egy gyorsétteremben, a függők pedig motivációs trénerhez járnának...
Vény nélküli megoldások:
ha azonnal abbahagynja a dohányzást akkor nikotintapasz a betegtájékoztatóban leírtak szerint,
ha fokozatosan szeretne leszokni akkor spray, szintén a betegtájékoztató szerint.
Ha ezzel nem sikerül a leszokás akkor addiktológust kell felkeresni, mivel vényköteles szerek, pl. varenicline lehet szükséges.
2021. jan. 3. 12:53
5/10 Ypszilon1980 válasza:
Nem értek egyet, szerintem meg az hülyeség, hogy nem lehet leszokni róla, ha lerakod és kész. Apám 20 év után tette le egyik napról a másikra és munkatársam is van, aki hosszú évek után így tudta letenni, na meg én is. Nikotinfüggőségből ki lehet jönni kezelés nélkül is. Pár hétig nagyon rossz, de utána csak nyersz vele.
2021. jan. 3. 13:53
6/10 anonim válasza:
Igen, de le lehet szokni úgy, hogy "abban a pár hétben nagyon rossz" és egy elfogadhatóbb életminőség mellett is. Plusz segítség nélkül nagyobb a visszaesés esélye. Egyébként nem minden dohányzó lesz nikotinfüggő és nem mindenki egyforma mértékben, ez döntő. Van, aki 30 év után leteszi és semmi, más meg 3 szál után függő.
2021. jan. 3. 13:58
7/10 Ypszilon1980 válasza:
Végülis ez is igaz.
2021. jan. 3. 14:00
8/10 anonim válasza:
Az akaraterő számít legtöbbet, ez tény, de nekem sokat segített a nikotin tapasz a kezdeti nehéz szakaszban.
Én abból merítettem erőt, hogy még az elején megfogalmaztam és felsoroltam annyi okot ellene, amit tudtam, és ezekre emlékeztettem magam folyamatosan.
2021. jan. 3. 17:37
9/10 anonim válasza:
Nekem Allen Carr könyvével sikerült, ajándékba is adtam valakinek ezután, odaadta ismerőseinek, nekik is sikerült.
2021. jan. 3. 19:47
10/10 anonim válasza:
4. " Az, hogy az akaraterőn múlna a leszokás, ebben a formában hülyeség "
Pedig csak az akaraterőn múlik minden, semmi más nem segít.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!